Menu
Familieuitje

Sinterklaasweekend op Kasteel Muiderslot

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 staan alle deuren van het kasteel van Sinterklaas open.

Langste gedicht ooit
De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen. Uiteraard staat zijn schimmel weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit!

Geheime route voor ouders
Voor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt Piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilige hoogte leren ouders ook meer over de traditie van Sinterklaas.

Tickets
Let op! De entree voor dit weekend verloopt via e-tickets. Koop je tickets vooraf via onderstaande links.
– Zaterdag 25 november: klik!
– Zondag 26 november: klik!

Kom met de Pakjesboot vanaf IJburg
Zie ginds komt de pakjesboot uit IJburg weer aan….De pakjesboot vaart op zondag 26 november heen en weer tussen IJburg en het Muiderslot om de kinderen op te halen. Kijk voor informatie en online reserveringen op www.veerdienstamsterdam.nl.

Klik hier voor meer informatie over het Sinterklaasweekend op Kasteel Muiderslot.