Menu
Familieuitje

TOP 3: Beleef een Weekend Burgers Zoo met de hele Familie

Een dagje Burgers’ Zoo in Arnhem is een heuse ontdekkingsreis. De Ocean, de dessert, veel dieren natuurlijk, een prachtige speeltuin. Kortom: boek een weekend zodat u alle tijd heeft om deze dierentuin te kunnen bezoeken.

GESCHIEDENIS
Honderd jaar geleden op 30 maart 1913 opent Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers’ Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven.

Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Burgers’ Zoo kent een kleurrijke geschiedenis die het dierenpark heeft gevormd, zoals u het vandaag de dag in de bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem aantreft.

BURGERS’ PARK
Bij binnenkomst in Burgers’ Zoo start uw reis in het parkdeel bij de pinguïns. Bij de ongeveer 60 zwartvoetpinguïns in Burgers’ Zoo valt er altijd veel te beleven. Het geluid van deze kolonievogel doet een beetje denken aan het balken van een ezel. Als twee dieren vlak bij elkaar gaan roepen, gaat het waarschijnlijk om een koppel dat op deze manier zijn band met elkaar bevestigt.

LOPEN DOOR DE VOGELAFDELING
Loopt u verder het park in dan loopt u langs de olifanten, stokstaartjes, bosrendieren richting de vogelafdeling. Hier vindt u vele soorten bijzondere en exotische vogels waaronder gieren, flamingo’s, neushoornvogels en de pelikanen.

MENSAPEN OBSERVEREN
Bij de mensapen in het parkdeel vindt u gorilla’s en chimpansees. Sinds de opening van het toen helemaal unieke ruime chimpansee-eiland in 1971 werden de chimpansees door tal van gedragsonderzoekers geobserveerd.! Een aantal dieren in de groep zijn al zeer op leeftijd. In de natuur worden chimpansees over het algemeen niet ouder dan zo’n veertig jaar, maar hier leven meerdere dieren in de groep die al in de vijftig zijn.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien in Burgers Zoo.

KIJK MEE IN HET KRAAMHOK VAN ONZE SUMATRAANSE TIJGER
Ons speciaal ontworpen tijgerkraamhok is in gebruik genomen. Daarom hebben we er voor gekozen om een observatiecamera te plaatsen en de beelden live uit te zenden zodat jullie mee kunnen genieten van onze jonge tijgers via YouTube! Kijk 24/7 mee in ons tijger kraamhok!

Bij tijgers en veel andere roofdieren is het essentieel dat het moederdier zich compleet veilig en ongestoord waant in een kraamhok. De jonge tijgers blijven na de worp circa vier weken samen met hun moeder in de veilige omgeving van hun kraamhok en zijn daarna voorlopig alleen via deze weg zichtbaar voor de bezoekers en de media.

Wilt u van een bezoekje aan de Burgers Zoo een heel weekend weg maken? Bekijk dan nu onze TOP 3 voor een Weekendje Weg met een bezoek aan Burgers Zoo.

  1. Burgers’ Zoo Familie uitje – familiehotel Doorwerth op de Veluwe
  2. 2=1 Familieweekend op de Veluwe – Intiem genieten
  3. Weekendje weg op de Veluwe

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl