Menu
Groepsuitjes

Boot Holland 2015: De wereld aan primeurs

Leeuwarden – Enkele weken voor de start van alweer de 25e Boot Holland zijn nagenoeg alle vijf hallen gevuld. Op deze start van het watersportseizoen staan 260 deelnemers waarvan er dertig terug zijn van weggeweest of nog niet eerder op Boot Holland hebben gestaan. Van de nieuwste motoren tot de laatste generatie sloepen van Antaris en van de pas ontwikkelde elektrische buitenboordmotoren van Torqeedo tot de nieuwste stabilisatie-systemen, Boot Holland heeft de wereld aan primeurs. De beurs wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Boot Holland en staalbouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat toont ook de 25e editie met in Hal 3 veertien werven en 23 nieuwe motorboten. Staalbouwers die deelnemen aan Boot Holland zijn onder andere Pollard jachtbouw, Smelne Yachts, Abim Yachting, Vedette Jachtbouw, Brandsma Jachten, Linssen Yachts, Aquanaut Yachting Holland, Bootcentrum Geertsma, Serious Yachts, Frisian Motorboats en Jachtbouw Knobbe.

Boot Holland is vooral een complete beurs waar de watersporter alles dat verband houdt met zijn of haar hobby kan vinden. Van opblaasboot tot luxe tendersloep, maar ook waterkaarten, de jongste generatie motoren, stoffering, navigatie tot aan een complete refit. Primeurs zijn er onder meer van Antaris met de Seventy7 in SE(Sport) en Cabin-uitvoering. Zeiljachten zijn te zien op de stand van Tornado Sailing met een Delphia 24 en 34. Beursmanager Pieter Fokkema: “We zien dat bedrijven er steeds vaker voor kiezen hun wereldprimeur op Boot Holland voor het eerst aan het grote publiek te tonen. Dat is een ontzettend groot compliment voor deze bedrijven die hiermee aangeven in de beurs en in ons als organisatie te geloven. Veel aandacht in en van de Duitse media heeft ertoe geleid dat ook steeds meer Duitsers Boot Holland bezoeken. Terwijl uit onderzoek blijkt dat ze Boot Holland zien als dé beurs voor stalen motorjachten in de afmeting van 9 tot 17 meter.”

Aluminium en elektrisch varen paviljoen
Nieuw op Boot Holland 2015 is een paviljoen met aluminium boten en boten met een elektrische voortstuwing. Op dit paviljoen, dat wordt verzorgd door Van Vossen Engineering en Jachtbemiddeling Sneekerhof, primeurs als de volledig elektrisch aangedreven E-Sloep500, de Borderpatrol 750-Jet met 300 pk een alleskunner van 5
mm aluminium en de Alutender 700-Jet.

Klassieke schepen paviljoen twee keer zo groot
En als laatste is de organisatie verheugd te kunnen melden dat het paviljoen met klassieke schepen voor Boot Holland 2015 twee keer zo groot is. Het paviljoen herbergt ruim vijftien klassieke schepen, waaronder twee skûtsjes en een primeur in de vorm van een 12,25 meter lange Lemsteraak, type Visserman. Naast klassieke
schepen kunnen bezoekers bij de ruim twintig deelnemers terecht voor materialen, beslag, accessoires, gereedschappen, boeken, documentatie en bouwtekeningen tot aan jachtmakelaardijen van klassieke schepen en andere verscheidende ambachten en expertises.

Voor bedrijven die nog willen deelnemen aan Boot Holland en zo de boot niet missen, is het zaak zo snel mogelijk te reageren om zo nog een plekje te bemachtigen.

Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden.

Wilt u meer weten over BOOT HOLLAND 2015?