Menu
Uit in de Stad

Duizel in het Park 2014

Duizel in het Park tovert het Vroesenpark in Rotterdam om tot een sprankelend kunst- en verhalenlandschap. Drie dagen lang kun je in deze groene oase aan de rand van het centrum op ontdekkingstocht langs optredens, inspirerende verhalen en memorabele ontmoetingen. Schrijvers dragen voor vanaf een schommel bij het water en dichters staan zo dichtbij dat het lijkt of ze hun fluwelen woorden alleen voor jou fluisteren. Daarginds op de heuvel klinkt muziek en tussen de bomen wordt gedanst.

Iedereen kan zich bij ons verwonderen; jong en oud en alles daar tussenin. Kom met je vrienden, je lief, je kinderen of kleinkinderen, je papa, je mama, je opa, je oma en je hond! Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en voor vermoeide of stramme benen is er plek om even rustig te zitten. Lig je liever in het gras? Neem je eigen picknickkleedje mee en vergeet ook niet je zonnebril en je paraplu.

Laat je vooral verrassen tijdens deze 6de editie op 8, 9 en 10 augustus 2014.

Duizel in het Park, klein

Duizel, zo duurzaam mogelijk
We doen ons best om Duizel in het Park zo duurzaam mogelijk te organiseren. Zo zijn er speciale afval-inzamel-eilanden waar we plastic, glas, papier en restafval scheiden. Ook de crewcatering van Duizel is biologisch en vegetarisch. We werken hierbij bij voorkeur met servies in plaats van wegwerpspullen. Doel is om de afvalberg zo kleine mogelijk te houden! Zo deelt het initiatief ‘support Schoon’ informatie over het schoonhouden van het park (en leuke picknickkleedjes om te bewaren!) uit. En ’s nachts draaien alle koelingen van de horeca op een eigen generator, waardoor we alle overbodige stroomverbruikers kunnen uitschakelen. Wat een zorgt voor een minimale uitstoot.

Over het Vroesenpark
De groene stadsoase Vroesenpark, dat tot 1977 officieel Blijdorp Park heette, maar op z’n eigenwijze Rotterdams al lang bekend stond als Vroesenpark, werd in 1929 ontworpen als sierpark. Paadjes en heggen, dat soort sier. Het huidige ontwerp komt uit 1958, nadat in de hongerwinter alle bomen waren omgehakt. Tegenwoordig rennen er in de winter gezellig allemaal honden doorheen, terwijl ’s zomers heel jong Rotterdam er gemoedelijk de barbecue aansteekt.

Wilt u meer weten over Duizel in het Park 2014?