Menu
Uit in de Stad

Duizel in het Park 2017

Duizel in het Park is een sprankelend en eigenzinnig 3-daags festival in het Rotterdamse Vroesenpark, stadspark en achtertuin van duizenden Rotterdammers. Het culturele zomerfestival vindt sinds 2009 jaarlijks plaats en trekt inmiddels zo’n 10.000 bezoekers uit Rotterdam en ver daarbuiten.

Iedereen is welkom op Duizel in het Park. Van goede buur tot verre vriend. Van jong tot oud. Op het festival draait het om verbeelding, maar ook om ontmoeting en verbinding.

Op zoek naar Stadsgeluk
Duizel in het Park vertelt de verhalen van de grote stad – specifiek die van Rotterdam – en haar bewoners. In de magische omgeving van het Vroesenpark nemen we je mee op ontdekkingstocht en prikkelen we je verbeeldingskracht. Verhalen uit stad en wijk komen tot leven via voordrachten van schrijvers, eigenzinnige theatervoorstellingen en wonderbaarlijke kunstobjecten. Ze worden afgewisseld met muzikale optredens.

Literatuur vormt de rode draad van het festival. Ieder jaar nodigen we een aantal auteurs uit, in wiens werk de stad en de stadsbewoner op de een of andere manier sterk tot uiting komen. We praten met hen over hun relatie met de stad in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder. Vervolgens dragen de schrijvers voor uit eigen werk, op kleine, intieme plekken in het park.

De theatervoorstellingen en kunstinstallaties op Duizel in het Park zijn leuk en verrassend. Maar ook uitdagend: we hopen dat ze je na laten denken over de maatschappij en de tijd waarin we leven. Soms zie je een voorstelling met een groepje mensen, een andere keer ben je zomaar de enige toeschouwer.

Op onze muziekpodia staat een mix van talentvolle singer-songwriters en bands, die het in zich hebben om door te breken bij een groter publiek. We programmeren zowel landelijk bekende namen als Rotterdamse acts. Een buitenkans dus, om deze artiesten nu al live te zien op het festival.

Voor kinderen zijn er – naast het reguliere programma – speciale activiteiten. Ze kunnen samen met een kunstenaar op pad gaan om nieuwe dingen te ontdekken, of luisteren naar spannende verhalen in het bos.

Al dit culturele moois tref je dus in het Vroesenpark, het hart van Duizel, waar gras, bomen en water elkaar afwisselen. Een plek waar iedereen vrij kan bewegen – ook wie een beperking heeft – en zowel de rust en intimiteit als de gezellige drukte kan opzoeken. De sfeer op het festival is daardoor altijd ontspannen en vriendelijk.

Wilt u meer weten over Duizel in het Park?