Menu
Vakantie

Op vakantie? Zorg dat je auto in orde is

Je hoort het nog al te vaak, een heerlijke autoreis welke als Italië, Kroatië of bijvoorbeeld Spanje als eindbestemming heeft om even heerlijk te genieten.  Of dit nu op een camping, een bungalow of je hotel is. In veel gevallen gaat de reis prima, wanneer het gaat om een goede auto maar voornamelijk bij jongeren gaat het fout. Zij kiezen om een goedkope auto te kopen specifiek voor deze prachtige reis waarbij kwaliteit niet voorop staat en de kans op autopech enorm vergroot wordt. Iets wat je liever wilt vermijden tijdens je vakantie dagen natuurlijk!

Wat is de beste manier om dit te voorkomen?

Nu kan je dit natuurlijk voorkomen door een betere auto te kopen, maar dat is niet altijd een mogelijkheid. Budget speelt natuurlijk een rol. Een andere oplossing is de auto beter te controleren, door de autohistorie te bekijken en zo voorgaande problemen zien. Dit kan eenvoudig door een kenteken check te doen online. Dankzij een controle van de auto kun je zaken als de vorige eigenarenhistorie, het schadeverleden en de kilometerstand checken. Hiermee heb je al een goede indicatie of de auto het wel waard was, of dat de kans op problemen aanzienlijk hoger liggen. Indien je een auto uit het buitenland haalt voor de reis, dan is het belangrijk dat je het chassisnummer controleert in plaats van het kenteken.

Een auto met problemen in het buitenland is soms erg irritant. Afhankelijk van welk land heb je weer een andere service. Indien je wel bent aangemeld bij een ANWB pechhulpservice, dan heb je kans dat ze ook helpen. Maar ook uiteraard niet elk land, en laat staan de uren die je weer kwijt bent aan het wachten, de reparatie en al het gedoe.

Maar dit moet natuurlijk niet je vakantie in de weg staan. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Zorg dat je ook altijd weet welk nummer je kan bellen als je autopech hebt. Maar belangrijker, zorg voor een goede auto voor een veilige en soepele autoreis en voorkom het probleem. Al is natuurlijk niet altijd alles uit te sluiten. Indien het een klein probleem is, kan je het soms ook even gewoon laten repareren door een garage in de buurt waarna je zo weer verder kunt met je prachtige autoreis.