Menu
Uit in de Stad

World Statues Festival 2014

Het World Living Statues Festival is op 28 september van 13.00 tot 17.00. Deze dag zal de wereldkampioen Living Statues gekozen worden. De aansluitende Parade en prijsuitreiking zal dit jaar plaatsvinden op het grote podium voor de Eusebiuskerk.

Wat begon als een open Nederlands kampioenschap is in rap tempo uitgegroeid tot hét wereldkampioenschap voor living statues. De deelnemers komen vanuit alle werelddelen om mee te doen in Arnhem, de hoofdstad van de levende standbeelden.

Living Statues

Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend, omdat het uitgevoerd wordt door een mens, en standbeeld omdat de kunst van het stilstaan centraal staat.

Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel verwondering te brengen. Een beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act.

Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn.

Statues by Night Ede
Statues by Night is dit jaar voor het eerst in het centrum van Ede op 27 september van 20.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over Living Statues Festival in Arnhem.