Menu
Groepsuitjes

Review: Een unieke ervaring: Zeilen met Kerst of Oud en Nieuw!

Alweer een aantal jaren organiseren wij in de kerstvakantie een 3-tal unieke en gezellige winter-zeilreizen met de traditionele zeilschepen ‘Suydersee’ en ‘Alida’. De bijzondere sfeer van het winter-zeilen voegt een extra dimensie toe.

Beleef de feestdagen aan boord
Samen de zeilen hijsen en genieten van water, wind en de ondergaande winterzon. Heerlijke diners gekookt door onze bevlogen scheepskok.
Wandelen op het strand van Terschelling. Een aanblik van een groep zeehonden.

Een Kerst om nooit te vergeten of Oud en Nieuw tussen de spectaculaire lichtkogels van de schepen in de haven van Terschelling.
Kortom wees avontuurlijk, doe eens anders en beleef unieke feestdagen!

Een voorbeeld van de Oud en Nieuw reis:
Op Dinsdag 30 december rond 20.00 uur wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning aan boord van de luxueuze tweemastklipper ‘Suydersee’.
Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit historische zeilschip.

De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, varen we rond 10.00 uit voor een enerverende zeiltocht naar het mooie Terschelling.
Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat vorig jaar de status van werelderfgoed gekregen heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden, De laagstaande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur.

Rond 16.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Terschelling waar het een drukte van belang is. We maken ons op voor een heerlijk avondje waarbij onze bevlogen scheepskok een weet-ik-hoeveel-gangen menu uit zijn koksbuis schudt, een avondvullend programma.

Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

Zeilweekend

Op Nieuwjaarsdag, na een uitgebreide brunch, is er tijd voor een lange wandeling langs het strand en door de prachtige natuur rondom het dorp of een fietstocht over het eiland. Op vrijdag, na opnieuw een heerlijk ontbijt zetten we weer koers naar Harlingen.

Wij kijken er naar uit om u aan boord van de ‘Suydersee’ of de ‘Alida’ te mogen ontvangen.

Na een paar dagen heerlijk uitwaaien op de Waddenzee gaat u met een frisse kop en een goed gevoel het nieuwe jaar in…

De Alida en de Suydersee
De Alida is een snelle platbodem van 32 meter lang met een accommodatie voor 24 gasten, verdeeld over 12 gerieflijke 2 persoons hutten.
Er is een sfeervol benedendek waar u heerlijk kunt vertoeven.

De tweemastklipper Suydersee beschikt over een luxe accommodatie. Het sfeervolle zitgedeelte van het schip beschikt over een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoonshutten zijn ruim van opzet.

Bent u benieuwd wat voorgangers van dit arrangement vinden?
“Bijzonder leuke ervaring om dit met oud en nieuw te doen. Wel is het goed om vooraf info te geven aan boord over waar de zwemvesten liggen en wat te doen in het geval dat. Dat heb ik gemist. Personeel was buitengewoon behulpzaam en hebben er een waar feest van gemaakt.”
Ernst Wolf geeft een 8.

Van begin tot eind is dit een hele leuke ervaring geweest,mede dankzij de crew hebben we met z’n allen een leuke trip gehad.
Martijn Wals geeft een 9.

“Als groep 60+ers erg benieuwd naar de andere deelnemers. Een fantastische Oud en Nieuw met een geweldige kok Harald. Uiteraard moet je wel een sportieve inslag hebben; het is geen luxe cruise. Als vrienden van elkaar afscheid genomen.”
Koert Siepel geeft een 9.

Wilt u ook eens genieten van Een unieke ervaring: Zeilen met Kerst of Oud en Nieuw!?