Menu
Wandelen

Review TIP: Wandelvakantie in Drenthe van Hotel naar Hotel

Ontdek Drenthe tijdens deze leuke Wandelvakantie door het Paradijs van 2 Nationale Parken. Wandel van hotel naar hotel in deze prachtige provincie en het mooiste is: het bagagevervoer is inclusief!

Wandelen door het paradijs van 2 Nationale Parken
In het Nationale Park Drents-Friese Wold wandelt u van zandverstuiving naar vennetje en van heide naar moeras. Dwalende over het stuivende Aekingerzand beleeft u hoe de onmetelijke zandvlakten van Drenthe er vroeger uitgezien hebben.

Op het Dwingelderveld ervaart u dat óok in ons dichtbevolkte land de uitgestrekte heidevelden nog steeds bestaan. Op de uitgestrekte paarse vlakte liggen de adders naar het pad te zonnen en trekt de herder met zijn kudde grazende schapen rond. De onbeschrijflijk mooie natuur wordt afgewisseld met de typische dorpen als Dwingeloo, Diever en Zorgvlied.

Het programma:
Dag 1: U wordt in de loop van de middag verwacht in Het Hotel in Dwingeloo waar u verwacht wordt voor het diner en uw eerste overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt wandelt u van Dwingeloo naar Zorgvlied van het ene Nationaal Park naar het andere (Dwingelderveld naar Drents Friese Wold). Onderweg ziet u naast natte heide en diverse bossen onder meer de schaapskooi. Eind van de dag wordt u verwacht voor een heerlijk diner en overnachting in het Hotel Restaurant in Zorgvlied.

Dag 3: Op dag 3 gaat de route vervolgens richting Diever via stuifzand ‘Kale Duinen’ en langs het Shakespearetheater in Diever. In de open lucht worden al 70 jaar voorstellingen gegeven. Vraagt u naar de speeldata! Eind van de dag wordt u verwacht in het Landhotel in Diever voor uw diner en overnachting.

Dag 4: Na een heerlijke nachtrust en ontbijt wandelt u via Diever en het Dwingelderveld weer terug naar het Hotel in Dwingeloo. U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1: Het Hotel in Dwingeloo
Midden in Dwingeloo is dit Hotel gevestigd. De groene omgeving biedt vele mogelijk­heden om te genieten van de rust en ruimte en om de omgeving te verkennen. De vele fiets- en wandel­routes zullen u leiden door de nationale parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud met veel heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Niets voor niets is Drenthe bekend als ’s lands meest geliefde fietsprovincie!

Dag 2: Het Hotel-Restaurant in Zorgvlied
Dit familiehotel met een gastvrije ambiance heeft een prachtige ligging in de buurt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De rust en de schilderach­ tige omgeving van het dorp vormen het decor voor een ontspannen vakantie. Van een gezellige bar tot uitnodigende terrassen en zelfs eigen stallen, dit 3-sterren-hotel heeft alle elementen voor een aangenaam verblijf.

Dag 3: het hotel in Diever
In dit Landghotel in Diever aan de rand van het Drents Friese Wold staan gastvrijheid en (h)eerlijke producten hoog in het vaandel. Door kleinschalig­heid en een persoonlijke benadering maken zij het verschil op een verrassende locatie. Zomers is het heerlijk toeven op het door leilinden omgeven terras. In de serre heeft u een mooi panorama-uit­zicht op de schaapskudde. Het Landhotel ligt bij het levendige dorp Diever.

Nieuwe Review: “Super geregeld mooie wandelingen met GPS. De mooiste plekjes gezien met top winterweer. De Hotels prima verzorgd en de bagage van Hotel naar Hotel gebracht.
Wandelen in Drenthe in deze periode voor herhaling vatbaar in weer een ander gebied.”

Geniet ook van deze heerlijke Wandelvakantie in Drenthe van Hotel naar Hotel!