Menu
Auto / Financieel

Hier moet je op letten bij het vergelijken van verzekeringen

Zonder dat je het door hebt zou het zomaar eens kunnen zijn dat je honderden euro’s per jaar op de vaste lasten kunt besparen. Door jaarlijks je verzekering te vergelijken weet je zeker dat je nog goed zit en het meest voordelige tarief voor jouw behoeften hebt. Waar je op moet letten bij het vergelijken van verzekeringen lees je hier.

 1. Breng je behoeften in kaart
  Je verzekeringsbehoeften kunnen in een jaar flink veranderen. Een gezinsuitbreiding, een nieuwe baan of misschien wel een nieuwe auto zijn zaken die in de vergelijking meegenomen moeten worden. Afhankelijk van je behoeften heb je misschien wel een andere verzekering nodig. Je kan vervolgens online je zorgverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering of autoverzekering vergelijken en de best passende mogelijkheid er tussenuit kiezen.autoverzekering vergelijken
 2. Streep weg waar mogelijk
  Wanneer je de verzekeringen naloopt is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de toegenomen behoefte maar ook naar de afgenomen behoeften. Nu dat er een baby op de planning staat is die doorlopende reisverzekering misschien terug te schroeven naar een periodieke reisverzekering.
 3. Blijf scherp
  Aanbieders blijven schuiven met hun tarieven. Waar je een paar jaar geleden misschien nog heel voordelig zat, zit je nu misschien wel veel te duur. Het is gemakkelijk om maar bij dezelfde aanbieder te blijven, maar hier kan je jezelf flink mee in de vingers snijden. Door scherp te blijven kun je al snel honderden euro’s op jaarbasis besparen. Houdt ook andere aanbieders in gedachten. Je kan online zaken als gas, water, licht en energie vergelijken en ook hier wederom flink op besparen.
 4. Eigen risico
  Hoe zien budget en spaarrekening eruit en hoeveel ruimte heb je om een eigen risico te betalen? Een hoog eigen risico zorgt voor lagere maandelijkse lasten maar kan periodiek tot hoge kosten leiden.
 5. Alles-in-1
  Heb je veel verzekeringen of afgenomen diensten? Probeer ze allemaal onder 1 aanbieder te bundelen. Veel aanbieders geven fijne kortingen wanneer er meer diensten / verzekeringen worden ondergebracht. Bij iedere toegevoegde verzekering krijg je een x percentage korting op het totaal van producten. Buiten dat is het ook erg gemakkelijk om 1 aanspreekpunt te hebben.
 6. Nieuwsberichten
  Heb je een aanbieder gevonden die bij je lijkt te passen? Loop dan ook de nieuwsberichten even na en doe wat rondvraag naar de reputatie van de aanbieder. Zo weet je precies bij wie jij je verzekeringen af gaat sluiten en wat mogelijke problemen zijn waar je tegenaan zou kunnen lopen. Meldpunten zoals de Consumentenbond en NPO Kassa bieden een platform waar consumenten door het hele land hun mening over een bepaalde aanbieder kunnen delen. Doe dan ook hier wat onderzoek om nare verrassingen te voorkomen.