Menu
Wintersport

Bosch Winterparadijs 2015

De Parade in ‘s-Hertogenbosch omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer waar jong en oud naar toe kunnen komen voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten; dat is het Bosch Winterparadijs.

Kom ‘s-Hertogenbosch bewonderen in kerst en wintersferen van 12 december t/m 3 januari. Het Bosch Winterparadijs is dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur. Op kerstavond, beide kerstdagen en oudjaarsavond sluit het Winterparadijs om 17.00 uur.

Bezoek Joris’ Kerstboom
Aan wie denk jij met kerst? Tussen 12 en 20 december worden de opnames gemaakt van het jaarlijkse KRO-NCRV programma Joris’ Kerstboom. De Parade, het plein aan de voet van de Sint-Janskathedraal is ‘s-Hertogenbosch vormt het decor voor dit sfeervolle programma. De grote kerstboom is dé ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Aan wie denk jij met kerst?’ een foto van een dierbare in de kerstboom komen hangen. Presentator Joris Linssen is op zoek naar bijzondere verhalen en gaat in gesprek met mensen over de reden van hun komst. Kom jij ook? De uitzending wordt op 22 december om 21.15 uur uitgezonden op NPO 2.

De grote kerstboom in de stad is al jaren het decor voor Joris’ Kerstboom. Het programma waar mensen antwoord geven op de vraag ‘Wie zet jij in het licht?’. De laatste draaidag, 20 december, wordt op bijzondere wijze afgesloten. Jeroen van der Boom verzorgt een mini-concert. Daarna wordt de kerstboom in het licht gezet. Ben jij erbij?

Kerststal Sint Janskathedraal
De kerststal in de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker en behoort to de fraaiste kerststal van Nederland. Elk jaar bezoeken duizenden mensen de prachtige kerststal in de kathedraal. Sinds 2014 wordt elk jaar door een andere kunstenaar bepaalt hoe de stal eruit komt te zien. Dit jaar wordt de kerststal in de Sint-Janskathedraal ingericht door Geert Husstege, een Eindhovense kunstenaar.

Kom schaatsen op de ijsbaan
Ook dit jaar heeft het Bosch Winterparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar weer een prachtige ijsbaan. Voor €3,50 per uur kunnen er pirouettes geoefend worden. Alle soorten schaatsen zijn toegestaan op de ijsbaan, met uitzondering van Noren. Heb je geen schaatsen? Ook dat is geen probleem, je kunt deze ter plekke huren voor €3,- per paar.

De ijsbaan is dagelijks geopend van 12.00 – 19.00 uur.

Voor kinderen
Kinderen zich zich helemaal uitleven op het Bosch Winterparadijs. Als ze uitgeschaatst zijn, kunnen ze genieten van een grote draaimolen. Na het maken van talloze pirouettes en andere schaatsavonturen, kunnen ze even uitrusten in deze leuke attractie.

Meer weten over het Bosch Winterparadijs?