Menu
Wintersport

Winter Station in het Spoorwegmuseum

24 december 2016 t/m 8 januari 2017

Het leukste gezinsuitje in de kerstvakantie! Ieder jaar komt het hele museum in winterse sferen met een echte ijsbaan en een antieke carrousel.

Bezoekers kunnen tijdens Winter Station genieten van een prachtig winters aangekleed museum met volop vermaak. Ieder jaar komt het hele museum in winterse sferen met een echte ijsbaan, een antieke carrousel, live muziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en heel veel lekker eten op bijzondere plekken, zoals een draaimolenrestaurant of een restauratierijtuig.

Wat is er in Het Spoorwegmuseum te doen tijdens Winter Station?

Carrousel
Draai tijdens Winter Station lekker rondjes in onze mooie carrousel! Deze is gebouwd in 1903 en mag zich dus antiek noemen. De paarden gaan op en neer als de molen draait, alsof ze in galop zijn. Daarom noemen ze dit soort draaimolens ‘Galopper’.

Marshmallows roosteren
Op het achterterrein staat een mooie luifeltent waar de vuurtjes worden opgestookt. Een accordeonspeler zorgt voor een gezellige sfeer. Bij de balie zijn gratis marshmallows te krijgen, rooster ze boven de kampvuurtjes. Mmmm…!

Draaimolenrestaurant
Nieuw dit jaar is het draaimolenrestaurant! Kom lekker eten terwijl je rondjes draait tussen de treinen.

Schminken en airbrush-tattoos
Annemiek & dochters staan paraat om kinderen te schminken. Of heb je liever een mooie tattoo? Dat kan ook, met een airbrush maken ze de mooiste tattoos.

Voor het schminken en de tattoos wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Diner in restauratierijtuig Wagon Lits
De Compagnie Internationale des Wagons Lits bood luxe treinreizen door heel Europa aan. De rijtuigen reden o.a. in de Noord-Express van Parijs naar Sint-Petersburg. Tijdens Winter Station kunnen bezoekers dineren in dit luxe rijtuig.

Het museum is op zich al reden genoeg voor een bezoek: Via het klassieke Maliebaanstation, kom je een enorme museumhal binnen. Hier vind je onder andere een oud mijnwerkersdorpje, de eerste Nederlandse stoomtrein, theatervoorstellingen en spannende attracties. Maak kennis met de geschiedenis van de spoorwegen! Voor jong en oud!

Kom ook naar het Spoorwegmuseum om te genieten van de Winter!