Menu
Wintersport

Winter in het Openluchtmuseum 2015

Van 5 december 2015 t/m 17 januari 2016 is het weer winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Ervaar de winters uit onze geschiedenis en kom schaatsen en sleetje rijden, laat u verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie of winterse stamppotten. Voor een familiedag of bedrijfsuitje hebben we voordelige groepsarrangementen samengesteld.

Ons dagelijks leven in de winter
Naast het schaatsen en sleeën maakt u kennis met ons dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoort u hoe we vroeger onze hardnekkige winterkwaaltjes bestreden en ziet u de koperslager, houtsnijder en mosterdmaker aan het werk.

Op het Zaanse Plein staat een nostalgische rupsbaan voor de kleintjes, er is een Kop van Jut en een ‘Vroolijke Keuken’ waar kinderen naar hartenlust op oud serviesgoed mikken, net als op een ouderwetse winterkermis.

Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang. In het Openluchtmuseum beleef je de winter van vroeger!

Wilt u meer weten over Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem?