Menu
Wintersport

Winter Station bij het Spoorwegmuseum

19 december 2015 t/m 3 januari 2016

Het leukste gezinsuitje in de kerstvakantie! Ieder jaar komt het hele museum in winterse sferen met een echte ijsbaan en een antieke carrousel.

Tijdens Winter Station is het Spoorwegmuseum lekker lang open!
Dit jaar zijn er allemaal extra leuke dingen na 17.00 uur te doen tijdens Winter Station. Op de schaatsbaan gaat om 17.00 uur het licht uit en de spiegelbollen aan; een betoverende ervaring.

Doe mee met een kerst-etiquetteles of een avontuurlijke avondrondleiding door het museum. ’s Avonds is er een spannende speurtocht in “Stalen Monsters”.

Wat is er in Het Spoorwegmuseum te doen tijdens Winter Station?
Een schaatsbaan van maar liefst 500 m2. Dit jaar is de schaatsbaan buiten te vinden. Of je nu goed kan schaatsen of het nog moet leren, onze schaatsbaan is geschikt voor iedereen. Heb je zelf geen schaatsen? Geen paniek, er zijn gratis schaatsen te leen.

Wat is de kerstvakantie zonder lekker eten? Tijdens Winter Station is in Het Spoorwegmuseum een grote diversiteit te vinden aan winterse kost, koek en zopie, glühwein, erwtensoep en warme wafels. Maar ook exquise gerechten, dit jaar kun je namelijk eten in ons restauratierijtuig van de Compagnie Internationale des Wagon Lits. Daarnaast wordt elke dag een speciale winter BBQ opgestookt voor de echte vleesliefhebber! (vanaf 17.00 uur)

Tijdens Winter Station zijn er elke dag optredens van onze eigen Nederlandse The Busquito’s. Jazz, pop, country, van alles komt voorbij. ’s Middags na 17.00 uur wordt de band afgelost door onze soul en funk DJ.

Binnen in de grote centrale hal van Het Spoorwegmuseum is onze eigen carrousel opgebouwd. Bij uitstek geschikt voor de allerkleinsten!

Het museum is op zich al reden genoeg voor een bezoek: Via het klassieke Maliebaanstation, kom je een enorme museumhal binnen. Hier vind je onder andere een oud mijnwerkersdorpje, de eerste Nederlandse stoomtrein, theatervoorstellingen en spannende attracties. Maak kennis met de geschiedenis van de spoorwegen! Voor jong en oud!

Creatieve workshops voor kinderen.

IJsbaan en carrousel
De ijsbaan en de carrousel blijven publiekstrekkers van jewelste. Het blijft magisch om te schaatsen tussen de oude treinen van het museum of rondjes te draaien in de antieke draaimolen uit 1903. Schaatsen zijn gratis te leen.

Kom ook naar het Spoorwegmuseum om te genieten van de Winter!