Menu
Beauty / Fashion / Lifestyle / Vrouwen

Dit zegt je lingeriekleur over jou

Draag je liever rode of roze lingerie? Volgens de Britse psycholoog Donna Dawson zegt de kleur van je lingerie wat over je persoonlijkheid.  

 

Voor veel mensen is het niet verrassend,  maar rood staat voor passie en rood zorgt ook voor opwinding. Het laat de bloeddruk van de mannen flink stijgen. Het is een prima kleur keuze als je gaat voor een spannende avond. Annie Bond schrijft bovendien op de blog care2.com dat vrouwen die rode kleding kopen impulsief, agressief en extravert zijn.

 

Zwarte lingerie

Zwart associëren ze vaak met saai, maar dat tegendeel is bewezen. Vrouwen die zwart dragen zijn alles behalve saai. Het is juist zwoel en persoonlijk zegt Dawson in Daily Mail. Nederlandse dames kopen het liefst witte of zwarte ondermode, al is donker populairder bij de jonge generatie. Van de vrouwen tussen de 25 en 34 kiest 51 procent voor zwart, zo bleek uit onderzoek door Sanoma en Ruigrok.

 

Witte lingerie 

Vrouwen met kinderen en vrouwen boven de 50 dragen vaak wit ondergoed. Veel mensen denken dat zwart niet charmant kan zijn, maar veel vrouwen die wit ondergoed dragen beweren dat ze geen ‘oma’s ondergoed dragen’. Maar gewoon mooie witte lingerie.

 

Roze lingerie

Roze staat voor romantiek. De vrouw die roze lingerie draagt kan goed aangeven wat ze wil, maar zoekt ook een stukje bescherming. Deze dames zijn charmant en zacht en voelen zich dan ook graag veilig.

 

Huidskleurige lingerie 

In het Engels wordt huidskleur vaak ‘nude’ genoemd, het staat niet per se voor degelijk. Katy Perry poseerde in ‘nude’ lingerie op de cover van het beroemde muziekblad Rolling Stone en zette daarmee een trend. Samen met haar kiezen steeds meer vrouwen voor deze kleur en dat betekent volgens Dawson dat ze niets te verbergen hebben.