Menu
Bedrijfsevents / Incentive / Zakelijk

Organiseer het perfecte zakelijke kerstfeest

De donkere dagen staan weer voor de deur, wat betekent dat de lichtpuntjes van Kerstmis er ook weer snel aankomen: de ideale gelegenheid om uw hardwerkende personeel weer eens goed te bedanken. Terwijl de ene medewerker enorm opziet tegen het jaarlijkse kerstfeest op kantoor, is het voor de andere medewerker het hoogtepunt van het jaar. Waarom maakt u er dit jaar niet iets speciaals van, zodat iedereen ernaar uitkijkt?

Een leuk kerstfeest motiveert!

Uw personeel werkt het hele jaar hard om de geplande taken en deadlines af te krijgen. Dat mag best wel beloond worden. Kiest u ervoor om een kerstfeest te organiseren, zorg er dan wel voor dat u er voldoende aandacht in steekt. Een goede voorbereiding is hiervoor het halve werk. Organiseer het feest niet op het laatste moment, maar begin een aantal maanden van tevoren al met plannen. Zo heeft u ook nog een uitgebreide keuze als u ervoor kiest om het feest op een andere locatie te houden. Bovendien laat het aan uw medewerkers zien dat u er moeite in steekt om een leuk kerstfeest te houden, wat hen ook weer zal motiveren. Wij geven u 5 tips om u op weg te helpen naar het perfecte kerstfeest.

  1. Datum en tijdstip

Een kerstfeest hoeft niet in de drukke kerstperiode georganiseerd te worden. U kunt het altijd net even ervoor of erna laten plaatsvinden. Vrijdag is altijd een goede dag om het te organiseren, omdat de meeste medewerkers de dag erna niet meer naar het werk hoeven. Organiseert u het na kerst, dan kunt u het combineren met een spetterend nieuwjaarsfeest. Verder is het verstandig om het feest in de namiddag te organiseren of in de avond. Bovendien komt de mooie kerstverlichting ook beter uit in de donkerdere uren van de dag. Neem op tijd contact op met leveranciers, zodat u er zeker van bent dat u uw hapjes, drank en versiering vroeg genoeg hebt.

  1. Zonder kerstverlichting is het geen kerst

Of u het nu groots aanpakt, of het houdt bij een gezellige kerstborrel: spendeer wat geld aan het creëren van een echt kerstgevoel. Voor veel mensen draait kerst om dat magische gevoel, en dat is gemakkelijk te creëren door veel kerstlampjes en lantaarns op te hangen en hier en daar wat kaarsen neer te zetten. Plaats een mooi opgemaakte kerstboom in de ruimte en laat glühwein zijn warme geur verspreiden.

  1. Huur een feesttent

Als u het feest liever niet in het pand zelf houdt, overweeg dan een feesttent te huren. Creëer hier die leuke kerstsfeer aan de hand van kerstverlichting, een kerstboom, kerststukken en warme glühwein. U kunt er ook voor kiezen om een rode loper naar de feesttent te laten lopen, zodat uw medewerkers in stijl aankomen. Natuurlijk is december de maand van de koude dagen, maar ook dit is zo opgelost. U houdt gemakkelijk de feesttent warm door contact op te nemen met een huurbedrijf voor alles om de weersomstandigheden mee te beïnvloeden.

  1. Hapjes en drank

Uw medewerkers mogen natuurlijk niet verhongeren, dus zorg ervoor dat u wat te eten klaar zet. U kunt kiezen voor een hele maaltijd, of hapjes voor bij de borrel. Opties waarover u kunt nadenken zijn gebakken kip, aardappelsalade, borrelnoten en chips. Waarschijnlijk wordt er verwacht dat er alcohol beschikbaar is, maar wees hier ook voorzichtig mee. U wilt niet dat medewerkers te veel gaan drinken, waardoor het feest veranderd van gezellig naar een dronken avond waarbij sommige mensen hun gezicht de volgende werkdag eigenlijk liever niet meer willen laten zien.

  1. Voetjes van de vloer

Een feest zonder muziek is geen feest. Zet wat gezellige kerstliedjes op als achtergrondmuziek om sfeer te creëren. Mensen zullen zich op hun meer op hun gemak voelen en u hoeft niet bang te zijn voor ongemakkelijke stiltes. Later op de avond kan de muziek wat luider gezet worden als medewerkers zin hebben om te dansen.

Een kerstfeest is een ideale gelegenheid om uw medewerkers te laten zien dat u hen en hun werk waardeert. U hoeft het niet groots aan te pakken en er zijn genoeg ideeën en manieren om het met een kleiner budget te doen. Bovendien is een kerstfeest perfect om de relaties tussen uw medewerkers te verbeteren. Tijdens een onofficieel feest is het vaak toch wat gemakkelijker om samen te praten en elkaar te leren kennen. Met bovenstaande tips wordt het ongetwijfeld een succes!