Menu
Binnenland / Politiek / Uitgelicht

Nederlandse economie in top 5

Nederland staat op de vijfde plaats van meest concurreerde economieën ter wereld. In de lijst die jaarlijks wordt uitgebracht door het World Economic Forum (WEF) steeg ons land van de zevende naar de vijfde plaats.

 

Bij h

et samenstellen van de lijst wordt onder andere gekeken naar de ifrastructuur, financiële markten, gezondheidszorg en innovatie. Zwitserland scoorde in totaliteit het best en staat daarom dit jaar op de eerste plaats. Singapore staat op de tweede plaats gevolgd door Finland en Zweden die plek drie en vier bezetten. De stijging van Nederland heeft onder andere te maken met het goede onderwijs en het verbeterde innovatie klimaat.

 
Crisis in Zuid-Europa zet door
Europese landen die niet goed scoren zijn onder andere Spanje (36e), Italië (42e), Portugal (49e) en Griekenland dat nog net in de top 100 staat met een 96e plaats. Van Griekenland was al een aantal jaar bekend dat het land in een verregaande crisis verkeerd maar ook in Spanje, Italië en Portugal dreigt een noodsituatie. Steeds meer mensen raken hun baan kwijt en het aantal gezinnen dat tegen de armoedegrens aanzit blijft maar stijgen.