Menu
Binnenland / Uitgelicht

Prins Friso gereanimeerd na ski-ongeluk

Prins Johan Friso is vrijdag in de buurt van het Oostenrijkse plaatsje Lech onder een lawine bedolven.

 

De lawine zou rond kwart over 12 ontstaan zijn en de Prins ongeveer 40 meter hebben meegesleurd. Al snel kwam er een zoektocht op gang en binnen 20 minuten werd de 43-jarige Friso naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

 

Op koninklijkhuis.nl valt het volgende te lezen:

 

RVD, 17 februari 2012, Namens Hare Majesteit de Koningin deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso vandaag slachtoffer is geworden van een lawine in het skigebied van Lech.

Prins Friso is opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck in Oostenrijk. Behandelend artsen beschrijven de toestand van de Prins als stabiel maar niet buiten levensgevaar.

 

UPDATE zaterdag 18 februari: Prins Friso is de nacht goed doorgekomen maar hij is nog steeds niet buiten levensgevaar. Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn op dit moment bij hem en maandag wordt er een prognose verwacht.

 

UPDATE zondag 19 februari:  De Rijksvoorlichtingsdienst heeft zojuist een nieuwe verklaring afgegeven: “De gezondheidstoestand van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is nog steeds ongewijzigd: stabiel maar niet buiten levensgevaar. Er moet rekening mee worden gehouden dat de prognose niet eerder dan aan het eind van deze week kan worden gegeven.”