Menu
Binnenland / Uitgelicht

Verdachten mishandeling Oosterhout melden zich

Vier van de vijf jongens die worden verdacht van de ernstige mishandeling in het uitgaansleven van Oosterhout hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Hoewel de gruwelijke gebeurtenis zich al afspeelde op 19 januari, begon het balletje deze week pas te rollen nadat omroep Brabant schokkende camerabeelden van de mishandeling toonde in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

 

De zaak heeft in meerdere opzichten veel weg van de mishandeling die eerder dit jaar plaatsvond in Eindhoven. Ook in dit geval lijkt er totaal geen aanleiding te zijn en wordt er fanatiek door geschopt en geslagen als het slachtoffer al weerloos op de grond ligt. Net als in Eindhoven lopen de daders daarna rustig weg en laten ze het slachtoffer, die inmiddels al zijn bewustzijn heeft verloren, achter op straat.

 

Opnieuw grote rol Social Media
Bij het opsporen van de daders zijn ook grote gelijkenissen te vinden met de zaak in Eindhoven. Er kwamen na de uitzending van Bureau Brabant al tientallen tips binnen over die bewuste avond maar de zaak werd via de social media rustig overgenomen. Twitter accounts en Facebook profielen werden uitgeplozen en binnen enkele uren circuleerde er al een foto op Twitter met daarop één of meerdere daders van de laffe daad.

 

Slachtoffer komt er redelijk goed vanaf
Hoewel het met de fysieke gesteldheid van het 25-jarige slachtoffer redelijk goed lijkt te gaan maakt dat de gebeurtenissen van die desbetreffende avond natuurlijk niet minder erg. Als je de beelden bekijkt is het een wonder dat de jongen slechts lichtgewond raakte maar dat de daders een zware straf verdienen mag duidelijk zijn. Wie de daders zijn, zal de komende dagen duidelijk worden. Drie verdachten melden zich vrij snel na het uitzenden van de beelden bij de politie en gisteravond kwam daar ook nog een 17-jarige jongen uit Oosterhout bij. De politie is nog wel opzoek naar de vijfde verwachten.