Menu
Sport / Tennis / Uitgelicht

Federer wint in Rotterdam

Roger Federer heeft het ABN-amro toernooi gewonnen. De Zwitser die voor het eerst weer van de partij was sinds 2005 won in twee sets van de Argentijn, Juan Martin del Potro.

 

De zogenoemde droomfinale begon eenzijdig en Federer had binnen no-time- de eerste set gewonnen. In het tweede bedrijf lagen de verhoudingen veel dichter bij elkaar, maar toch was het weer Federer die als eerst door de service van zijn tegenstander brak. Del Potro bleek niet aangeslagen en kreeg zelf ook genoeg kansen op de service van nummer drie op de wereldranglijst. Zoals altijd kon de Zwitser onder druk net dat kleine beetje extra brengen en werkte dan ook alle breakpunten weg. Op 5-4 serveerde Federer de wedstrijd uit en pakte hij zijn tweede titel in Rotterdam.

 
Krajicek tevreden
 
Toernooi directeur Richard Krajicek, die zelf ook twee maal de beste was in Rotterdam noemde het na afloop een zeer geslaagde week met een nieuw toeschouwersrecord. Hij voegde daar nog aan toe dat hij zijn best gaat doen om Roger Federer en Juan Martin del Potro ook volgend jaar weer naar Rotterdam te krijgen.