Menu
Auto / Binnenland / Uitgelicht

Wacht niet te lang met tanken

De ANWB waarschuwt vakantiegangers om niet te lang te wachten met tanken. De ANWB Alarmcentrale kreeg vorig jaar tijdens het zomerseizoen te maken met 66 gevallen van bestuurders die voordelig in Luxemburg wilden tanken maar uiteindelijk met een lege tank langs de weg stonden.

 

Ook dit jaar verwacht de ANWB weer veel problemen in en rond Luxemburg. De problemen hebben in veel gevallen te maken met automobilisten die gebruik willen maken met de voordelige brandstofprijzen in Luxemburg. Met een tankbeurt in Luxemburg bespaar je al snel tussen de 15 en 25 euro. Het grote gevaar van het voordelig tanken is dat er op de weg tussen Brussel en Luxemburg maar drie tankstations liggen. Veel mensen nemen daarom de gok om in een keer door te rijden en komen daarom steeds vaker bedrogen uit.

 

De kans op problemen voor vakantiegangers is nog groter omdat ze vaak met een zwaar bepakte auto reizen en die verbruikt nog meer brandstof. In het geval van een vouwwagen of caravan is het verbruik zelfs nog hoger.

 

De ANWB komt ook nog met een aantal tips:

 

  • Rij de tank niet helemaal leeg. Stop tijdig bij een tankstation.
  • Mocht het rode lampje “Ga tanken” oplichten, volg dat advies dan ook op.
  • Indien u stilvalt op de snelweg, zet de auto dan op de vluchtstrook. Neem samen met de andere inzittenden plaats achter de vangrails. Trek een veiligheidshesje aan en bel de Alarmcentrale.