Wil je betere foto’s kunnen maken met je iPhone? Zó doe je dat!

Wil je betere foto’s kunnen maken met je iPhone? Zó doe je dat!

Je zult het wel gemerkt hebben: de kwaliteit van de foto’s die jouw iPhone camera produceert is de laatste jaren sterk toegenomen! De kleuren zijn veel helderder, de belichting veel beter en met de nieuwe generatie iPhone’s kun je zelfs ook meer diepte in je foto’s aanbrengen. Toch wil het niet gelijk betekenen dat je met je nieuwe camera ook ineens een professionele fotograaf bent. Dit vergt zeker wat oefening en wat doorzettingsvermogen. Om jou te helpen bij het maken van betere foto’s geven wij jou in deze blog 3 waardevolle tips die jou kunnen helpen om straks de mooiste plaatjes te schieten!

  1. Het raster is je grootste vriend!

Als je achteraf een foto bekijkt zult je vaak merken dat de foto’s niet zo horizontaal lopen als je dat gedacht wilt had. Je kunt tijdens het maken van een foto proberen te letten of de achtergrond ook daadwerkelijk horizontaal loopt, maar toch kan dit ook vaak best lastig te zien zijn. Daarom is het handig om gebruik te maken van het raster. Hierbij verschijnen er verticale en horizontale lijnen op het beeld, die je kunt gebruiken om je foto te kaderen.

Naast het feit dat je foto’s hierdoor niet zo schots en scheef staan, kun je het raster ook gebruiken om iets creatiever te fotograferen. Plaats bijvoorbeeld het onderwerp eens aan de zijkant van het beeld, of onderin. Zo zorg je ervoor dat je foto’s uitdagender en leuker zijn om naar te kijken!

Het raster stel je in door naar de Instellingen te navigeren en daar bij Camera de optie Raster aan te vinken.

  1. De burst modus gebruiken

Een functie van je camera die weinig mensen kennen is dat je iPhone camera heel veel verschillende foto’s achter elkaar kan maken door middel van de ‘burst-modus’. Hierdoor mis je eigenlijk nooit meer dat ultieme moment! De burst-modus zit eigenlijk al ingebouwd in je camera. Houd de sluiterknop (de knop waarmee je de foto maakt) maar eens voor een paar seconden in. Je ziet dat de camera veel verschillende foto’s achter elkaar maakt.

Al deze foto’s kun je dan bekijken achteraf door de foto-serie te selecteren bij je Afbeeldingen en dan onder op Selecteer… te drukken. Hierbij zie je alle burst-foto’s die je hebt gemaakt, en kun je al jouw favoriete foto’s uitzoeken.

  1. Zet de HDR functie aan.

Een snelle manier om in één keer je fotokwaliteit naar een hoger level te tillen is door de HDR functie in te schakelen. HDR betekent ‘High Dynamic Range’ en zorgt ervoor dat de belichting van je foto optimaal benut wordt. Door drie verschillende belichtingen, een lichte, een donkere en een normale belichting, met elkaar te mixen zorgt deze functie ervoor dat je foto zo goed mogelijk er uit komt te zien.

Je kunt deze functie inschakelen door de Camera app te openen, en bovenaan op HDR te klikken. Kies hier voor auto, zodat deze HDR functie altijd ingeschakeld is. Let wel op: de HDR functie verbruikt wel meer geheugen dus als je ruimte wilt besparen is het verstandig om deze functie alleen te gebruiken bij specifieke foto’s.

Camera kapot?

Nu de bovenstaande technieken je foto’s tot een hoger niveau tillen, is het natuurlijk leuk om dit zo vaak mogelijk uit te gaan proberen! Maar wat doe je als de camera van je iPhone opeens kapot gaat, of als je beeldscherm opeens vol zit met allemaal sterren? Terello bellen natuurlijk! Deze reparateurs komen namelijk binnen de kortste keren naar jou toe om een iPhone reparatie uit te voeren, en doen dat ook nog eens binnen 30 minuten! Top deal, toch? Maak snel een afspraak!