Menu
Mobiel / Nieuws

Hoe kun je je telefoon sneller opladen?

Het lijkt wel op de meest onhandige momenten te gebeuren: je telefoon is leeg. Juist op de momenten dat je je telefoon het hardste nodig hebt, valt deze wel eens uit. Natuurlijk hang je hem dan zo snel mogelijk aan de oplader, maar het kan best even duren voordat je telefoon weer een beetje opgeladen is. Gelukkig kun je dit proces versnellen. In dit blogs geven de experts van Kabelmaatje je drie belangrijke tips!

  1. Schakel de vliegtuigmodus in

De eerste tip klinkt je vast bekend in de oren, maar wordt toch vaak vergeten. Als je je telefoon sneller wilt opladen, is het verstandig om de vliegtuigmodus in te schakelen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je je telefoon blijft gebruiken en deze telkens verbinding zoekt met allerlei netwerken, de batterij minder snel oplaadt. We snappen dat je je telefoon zo snel mogelijk weer wilt gebruiken. Maar als je even kunt wachten, is de vliegtuigmodus écht je beste vriend. 

  1. Gebruik een snellader

Als je je telefoon echt snel wilt opladen, kun je een snellader gebruiken. Snelladers, ook wel bekend als quick chargers, fast chargers en rapid chargers, hebben een hogere stroomsterkte, waardoor ze een hoger vermogen hebben. Zo krijgt de batterij van je telefoon bij het opladen in één keer meer stroom dan wanneer je een normale oplader gebruikt. Het gevolg? Je batterij laadt sneller op!

Je hoeft je bij snelladers overigens geen zorgen te maken over de veiligheid van je accu. De slimme iPhone opladers zijn namelijk zo gemaakt dat ze minder stroom afgeven wanneer de batterij bijna vol is, omdat de batterij het dan kan begeven. Omdat ze altijd de juiste hoeveelheid stroom afgeven, zijn ze dus niet schadelijk zijn voor de accu van je telefoon. 

  1. USB? Nee. Stopcontact? Absoluut!

Om je telefoon snel op te laden, is het verstandig om je telefoon niet op te laden via de USB aansluiting van je laptop. Het opladen gaat hierdoor namelijk een stuk trager dan wanneer je je telefoon via het stopcontact oplaadt. Natuurlijk heb je niet altijd een keuze, maar als je die wel hebt en je telefoon weer snel wilt gebruiken: kies voor het stopcontact!

We hopen dat bovenstaande tips je helpen om de batterij van jouw telefoon weer snel vol te krijgen, zodat je weer helemaal ready bent voor WhatsApp, Instagram of gewoon een belletje met je vrienden!