Wat zijn de mogelijke gevolgen van 5g internet?

Wat zijn de mogelijke gevolgen van 5g internet?

Na de komst van het 4G internet is een toekomst met 5G internet natuurlijk een logische vervolgstap. Het 5G internet zou snelheden bieden waar we op dit moment alleen nog maar over kunnen dromen. En hoewel het een flinke stap in de toekomst ligt, is het niet ondenkbaar dat we over een aantal jaren overal gebruik kunnen maken van 5G internet.

Snelheden van 5G  internet

Hoewel het 4G internet ons al geweldige snelheden biedt, zou het 5G internet van de toekomst nog sneller zijn. Er wordt nog geen officiële informatie over de mogelijke snelheden vrijgegeven, maar zoals we inmiddels wel weten, biedt het internet ongelooflijk veel mogelijkheden en kan zelfs het onmogelijke mogelijk gemaakt worden. Stel je voor dat je over een aantal jaar op zoek kunt naar aanbieders internet die 5G contracten aanbieden met geweldige snelheden? Samsung heeft al een aantal tests gedaan die erop zouden kunnen wijzen dat het 5G internet snelheden van wel 10 Gbit per seconde mogelijk zou maken. Dat is honderden keren sneller dan het huidige 4G internet.

De minimale snelheid van het 5G internet zou (denk bijvoorbeeld aan locaties als plattelandsgebieden) zeker 50 megabit per seconde moeten kunnen zijn. De topsnelheid zou daarentegen tussen de één en twee gigabit per seconde kunnen komen te liggen; wanneer je in het midden van de stad woont bijvoorbeeld. Een mooi perspectief voor de toekomst.

Een netwerk voor vele gebruikers

Naast deze geweldige snelheid zou het mogelijke 5G internet nog meer voordelen met zich mee kunnen brengen. Zo zou er een hoger datavolume per gebied gebruikt kunnen worden en zou 5G het bereik ontzettend vergroten. Ook met een hoog datavolume zou de verbinding betrouwbaar, snel en stabiel kunnen blijven.

Gevolgen 5g internet

Intelligente machines en software

De mogelijke komst van 5G internet zou een flinke stap vooruit zijn; een stap die het mogelijk maakt voor intelligente machines en software te implementeren om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te vergroten. Dankzij de enorme capaciteit die het netwerk aan zou kunnen worden dingen die nu als onmogelijk gezien worden, mogelijk gemaakt. Van sensoren die lantarenpalen en verkeerslichten informatie doorgeven tot zelfrijdende auto’s die via de centrale servers met elkaar kunnen communiceren. Deze 5G verbinding zou het zelfs mogelijk maken om bijvoorbeeld op afstand te opereren met behulp van een robotarm of om iedereen in de wereld te voorzien van een hoge kwaliteit virtual reality-bril.

Wanneer kunnen we 5G verwachten?

Hoewel er ontzettend veel plannen en ambities zijn, is de ontwikkeling van 5G nog lang niet klaar. Want naast het netwerk zullen ook andere factoren aangepast moeten worden. Zo zouden snelwegen voorbereid moeten worden op zelfbesturende auto’s en zouden er nieuwe technologische ontwikkelingen plaats moeten vinden om het 5G internet daadwerkelijk op de juiste manier toe te kunnen passen.