Menu
Gezondheid / Lifestyle / Lifestyle bulk

4 tips bij het kiezen van de juiste e-smoker

Steeds meer mensen maken gebruik van e smokers om op deze manier makkelijker te kunnen stoppen met roken. Krijgen ze eindelijk een betere conditie, kunnen ze goed sparen en zijn ze misschien eens van al die griepjes af. Je kunt de nicotine natuurlijk makkelijk en langzaam afbouwen, zodat op deze manier je lichaam gewend raakt aan de verminderde hoeveelheid verslavende stoffen. Daarnaast zorgen die e smokers ervoor dat je minder stinkt, zijn ze in verschillende geuren (en vormen) verkrijgbaar, kosten ze minder geld en zorgen ze er regelmatig voor dat je minder ‘heftig’ rookt. Na een paar weken tot maanden afbouwen met de e smoker kun je uiteindelijk eindelijk zeggen dat je gestopt bent. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van een e smoker?

  1. Vervanging of stoppen?

Het is eindelijk zo ver: je hebt de stap gezet en gaat een vape kopen. Maar wat voor e smoker past nu het beste bij jou? Er zijn allerlei vormen en formaten beschikbaar, en welke het beste bij je past ligt helemaal aan jouw situatie. Wil je de e smoker gebruiken als vervanging voor de normale sigaret, of als hulpmiddel om te stoppen met roken? Verschillende e smokers zijn namelijk geschikt voor verschillende doeleinden. Kies je een e smoker als vervanging, dan zul je waarschijnlijk voor een ander apparaat kiezen dan wanneer je wilt stoppen met roken.

  1. Veel of weinig smaak?

Als je de e smoker aanschaft als vervanging van de gewone sigaret, kan het zijn dat je allerlei nieuwe, interessante smaakjes uit wilt proberen. Wanneer je de e smoker gebruikt om te stoppen met roken, zijn deze smaakjes weer minder interessant. Sommige e smokers bieden je veel mogelijkheden wanneer het gaat om het kiezen van smaakjes, en de andere weer minder. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen van een e smoker.

  1. Veel of weinig roken?

Ben je van plan de e smoker veel of regelmatig te gebruiken, of gebruik je het echt om af te bouwen van de normale sigaret? Iedere e smoker heeft zo zijn eigen eigenschappen, en ook de gebruiksduur is daar eentje van. Denk hier vooraf even over na voordat je op aanschaf overgaat.

  1. PG of VG

De liquids die je in een e smoker stopt kunnen PG (Propylene Glycol) of VG (Vegetal Glycerin) zijn. Sommige mensen zijn wat gevoelig voor de PG en kunnen hierdoor last krijgen van misselijkheid of keelpijn. Probeer ze beiden, en maak uiteindelijk je keuze.