Menu
Gezondheid / Gezondheid

6 tips om de winter door te komen zonder griep

Je eet gezond en neemt voldoende rust, maar toch gebeurt het elk jaar weer: je krijgt (net als de rest van je collega’s) de griep. Maar niet dit jaar. Met deze 6 tips geef je je weerstand een boost waardoor de griep geen kans maakt bij jou.

  1. Neem een multivitamine

Vooral in de drukke december waar de brunches, borrels en diners je om de oren vliegen, schiet gezond eten er wel eens bij in. Een multivitamine kan dan net die extra boost geven waardoor je de kans om ziek te worden minimaliseert. Naast een multivitamine zijn er ook vitamines die je meer energie geven zoals vitamine D.

  1. Verminder je suiker inname

Lastig in deze decembermaand, maar geloof ons: minder suiker is gezonder en zorgt ervoor dat je veel meer energie hebt. Begin simpel door geen suiker meer te nemen in je koffie of thee. Probeer daarnaast ook het aantal ongezonde tussendoortjes en late-night snacking te voorkomen en kies liever voor fruit en groenten.

  1. Ga sporten

Het liefst plof je ’s avonds op de bank na een lange dag op je werk, maar probeer toch de puf te vinden om te gaan sporten. Bewegen verlaagt je stressniveau en zorgt voor een gezond immuunsysteem. Niet zo’n actieve sporter? Ook wandelen, zwemmen en yoga zijn prima manieren om toch voldoende te bewegen.

  1. Ga naar buiten

Frisse lucht en (zon)licht zorgen ervoor dat je je energieker voelt. Nu de dagen korter zijn, is het extra belangrijk om voldoende buiten te zijn. Ga eens wandelen tijdens je lunchpauze of nog beter: begin met hardlopen in de buitenlucht. De perfecte manier om meer te bewegen en je portie vitamine D binnen te krijgen.

  1. Zorg voor een goede hygiëne

Bacteriën verspreiden zich razendsnel. Zorg dus voor een goede hygiëne. Dat betekent je handen wassen na een toiletbezoek, maar ook het goed schoonmaken van je huis is hierin belangrijk (vergeet hierbij de deurklinken niet). Ook een goede tip: maak regelmatig je telefoon en toetsenbord schoon. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën op je mobiel en toetsenbord zitten.

  1. Drink voldoende water

Wellicht een inkoppertje, maar voldoende water drinken is belangrijk om het vochtbalans van je lichaam op peil te houden. Neem dus overal een waterflesje mee naar toe en zorg ervoor dat ‘ie na 2/3uur helemaal leeg is. Zo weet je zeker dat je voldoende drinkt.