Menu
Beauty

Het nut van nachtcrème

Ook de oude Egyptenaren waren al druk met hun uiterlijk en maakten allerlei kruiden- en plantenmengsels welke zij op hun huid aanbrachten. Zij geloofden toen al in de helende werking hiervan. Wanneer je een mooie huid wilt behouden is het noodzakelijk om deze goed te verzorgen. Het minste wat je kunt doen is de huid elke dag goed reinigen en verzorgen met een lotion en crème. Dat houdt je huid soepel en zacht en gaat vervuiling en onzuiverheden tegen.

Nachtcrème
‘s Avonds reinigen is ook een zeer belangrijk. De hele dag heeft je huid blootgestaan aan afvalstoffen en  stralingen.  Daarbij komt nog alle cosmeticaproducten die je gebruikt. Het is vaak aantrekkelijk om meteen te gaan slapen omdat je hard hebt gewerkt of omdat je bent wezen stappen. Toch is het beter om toch even vijf minuten uit te trekken om eerst je gezicht schoon te maken met reinigingsmelk of lotion. Smeer vervolgens je gezicht in met een nachtcrème en doe dit met circelachtige bewegingen. Vergeet je hals niet in te smeren.

Werking
Gedurende de nacht is je huid bezig met vernieuwen en reinigingen. Dode huidcellen worden afgevoerd, nieuwe cellen worden aangemaakt en wondjes worden hersteld. Daarbij zorgt een nachtcreme ervoor dat de huid weer goed gehydrateerd wordt. Door een goede nachtcrème te gebruiken versterk je dit proces van herstel. Gedurende de nacht scheidt de huid al deze afvalstoffen af, waardoor je wakker wordt met transpiratie en talgresten op je gezicht. Daarom is het van belang dat je ook ‘s ochtends begint met het reinigen van je huid.

Soorten
Reinigende nachtcreme zorgt voor de versnelling van de productie cellen. Antirimpelcreme zorgt voor het gladmaken van de huid en cremes met een herstellende werking gaan de strijd aan tegen vuil en stralingen. Houdt bij het kiezen van een crème ook rekening met jouw huidtype. Kies je de verkeerde crème, is smeren zinloos.