Menu
Beauty / Dagje uit / Vrije tijd / Weekendje weg / Wellness

Het Wellnesscentrum van Huis ten Wolde

In een bosrijke omgeving, in het midden van de ‘driehoek’ Drentse hei, Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt het prachtige Huis ten Wolde. Voor een kort of lang verblijf kun je hier terecht in het gastenverblijf om te ontspannen

en te relaxen. Wij, vriendinnen en collega’s, Anne en Lisette gaan een heel weekend lang vertoeven in het Drentse landschap. Na alle stress en hectiek van onze gezinnen en op ons werk willen we als herboren terugkeren naar huis. We hebben er zin in!

Huis ten Wolde
Na een mooie rit van anderhalf uur komen we aan bij Huis ten Wolde. We hebben het luxe beautyarrangement met overnachting gereserveerd en een High Tea bijgeboekt. We stappen uit de auto en snuiven meteen de frisse lucht op. Overal waar we kijken is het groen en rustig. Bij het zien van de prachtige natuur worden we helemaal enthousiast en we verheugen ons om er op uit te trekken in de natuur! Snel lopen we naar de receptie, waar we door de gastvrouw vriendelijk worden ontvangen. Het hele verblijf straalt gastvrijheid, professionaliteit en kwaliteit uit. Voordat we met ons arrangement beginnen, gaan we even lekker ontspannen in het grand-café bij de open haard. Er wordt een heerlijk kopje thee met huisgemaakte appeltaart geserveerd. Dat is alvast een goed begin van ons vriendinnenweekendje! Na onze thee gaan we ons klaar maken voor onze beautybehandelingen die vanmiddag op het programma staan. De badjassen en handdoeken liggen al voor ons klaar. We kleden ons om en lopen richting de wellness.

Behandeling
Samen gaan we genieten van een dag pure verwennerij en ontspanning. Het wellnesscentrum van Huis ten Wolde bevat een zwembad, een whirlpool, een sauna en een Turks stoombad waar we de hele dag gebruik van mogen maken. Onze beautybehandelingen gaan beginnen. Ze werken hier met de kwaliteitsproducten van Maria Galland en Osaìne. Wat een luxe! Onze eerste behandeling bestaat uit een warm voetenbad met heerlijk geurende oliën. Vervolgens worden we verwend met een lichaamspeeling, -behandeling en -pakking. We worden tegelijkertijd behandeld, dat is wel zo gezellig! Vervolgens krijgen we een geweldige lichaamsmassage met warme oliën. De warmte trekt door ons hele lichaam, waardoor we ons optimaal kunnen ontspannen. Heerlijk!

High Tea
Na de eerste massage en behandelingen hebben we al een beetje trek gekregen. We hebben gekozen voor de High Tea in plaats van de lunch. Gelukkig staat deze al voor ons klaar in het grand-café. De High Tea vindt haar oorsprong in Engeland, waar het traditionele thee drinken werd uitgebreid met allerlei hartige en zoete hapjes. In deze sfeervolle ruimte laten ze ons hier ook genieten van hartige en zoete gerechten, waarin ze het beste van hoogwaardige streekproducten combineren. Na de lunch gaan we eerst nog een uurtje relaxen in het bubbelbad om vervolgens even bij te komen in de sauna en het Turkse stoombad. We hebben voor het eerst in tijden weer eens echt de tijd om gezellig met elkaar bij te kletsen.

Restaurant
Onze eerste dag in Overijssel zit er al weer bijna op. De chefkok maakt voor ons een culinaire 3-gangenmaaltijd in de Spijskamer. Als voorgerecht nemen we een geitenkaasje gebakken met appelstroop, walnoten en granny smith. Als hoofdgerecht kiezen we voor de ossenhaas met pastinaakpuree, rooibosjus en harricotverts. Ten slotte sluiten we ons feestmaal af met een Tiramisu parfait. Het eten smaakt ons voortreffelijk. De gastheer heeft ons goed geadviseerd bij de keuze van een passende wijn uit de met zorg samengestelde wijnkaart. We zijn zeer tevreden. Voordat we gaan slapen pakken we een boek uit de bibliotheek bij de haard en gaan we nog even lekker lezen met een wijntje. Om een uur of 11 zoeken we de bedden van onze luxe kamer op en praten we nog even na over onze eerste geslaagde dag.

Tweede dag
Vandaag is alweer onze tweede en laatste dag aangebroken. Na ons ontbijt worden we om half 11 ontvangen met een lekker kopje cappuccino. Onze behandeling van vandaag is een uitgebreide gelaatsbehandeling die bestaat uit peeling, epileren, massage, oog- en gelaatsmasker en dagverzorging. Het is heerlijk om zo in de watten te worden gelegd. Dit wordt nog beter als we ook een goedverzorgde manicure en voetenbehandeling krijgen. Onze handen en voeten worden verzorgd, krijgen een peeling, een pakking en worden goed gemasseerd. Na de lunch worden we mooi opgemaakt door een visagist. Dit was het laatste onderdeel van ons luxe beautyarrangement van Huis ten Wolde. We hebben er van genoten! Voordat we weer richting huis gaan, maken we nog een stevige wandeling in de natuur. De omgeving is prachtig en biedt vele mooie landschappen en bossen. Hier komen we beslist nog een keer voor terug!

Ons oordeel
Dit 2-daags luxe beautyarrangement van Huis ten Wolde is een absolute aanrader voor iedereen die er een lekker weekendje op uit wil. Je komt volledig tot rust en kunt er weer vol positieve energie tegenaan. De gastvrijheid en sfeer hebben wij als zeer goed ervaren. Wij gaan dit in ieder geval nog eens vaker doen!

Wil jij ook genieten van dit arrangement bij Huis ten Wolde? Bekijk hier het arrangement
Benieuwd naar de andere beautyarrangementen op deze locatie? Ontdek hier het aanbod