Menu
Bioscoop / Entertainment / Film / Uitgelicht

The Avengers brengt meeste geld op

The Avengers bracht afgelopen zomer het meeste geld op. Dat maakte Exhibitor Relations, het bedrijf dat de ticketverkoop van de Box office opvolgt gister bekend. De cijfers betreffen alleen de inkomsten die in de Verenigde Staten behaald zijn

.

 

In “The Avengers” strijden de superhelden Ironman, Hulk, Captain America en Thor samen om de wereld te redden. Hoewel de helden ook allemaal centraal staan in hun eigen film was dit de eerste keer dat ze allemaal in één film te zien waren. Er werd lang naar The Avengers uitgekeken en de film is dan ook goed ontvangen. De film die het moest doen met een budget van 220 miljoen dollar, leverde 617,8 miljoen dollar op.

 

Batman
Op de tweede plaats staat The Dark Knight Rises die 425 miljoen dollar in het laatje bracht. In de filmwereld is iedereen ervan overtuigd dat dit bedrag nog wel wat hoger had kunnen zijn als er bij de Première in Amerika geen schietpartij zou hebben plaatsgevonden. Er gaan ook stemmen op dat door de schietpartij juist meer mensen naar de film zijn gegaan maar over het algemeen wordt er toch wel gedacht dat deze mate van negatieve aandacht de film geen goed heeft gedaan.

 

Op de derde plek staat ook een helden film, namelijk The Amazing Spider-Man. De film bracht 258,6 miljoen dollar op en daarmee houdt het de film Brave net achter zich.

 

Plek:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Naam
The Avengers
The Dark Knight Rises
The Amazing Spiderman
Brave
Ted
Madagascar 3: Europe’s Most Wanted
Men in Black 3
Snow White and the Huntsman
Ice Age: Contiental Drift
Prometheus
Amerikaanse opbrengst
$ 617.8 miljoen
$ 425 miljoen
$ 258.6 miljoen
$ 230 miljoen
$ 215.2 miljoen
$ 213.9 miljoen
$ 178.5 miljoen
$ 155 miljoen
$ 154.3 miljoen
$ 126.3 miljoen