Menu
Dieet / Gezondheid / Lifestyle

Dit zijn de beste tips om gezonder te eten

Wil jij gezonder eten maar heb je nog regelmatig last van vreetbuien? Je bent echt niet de enige, want veel mensen vinden het lastig om ineens veel gezonder te gaan eten. Het is dan ook goed om in het kleine stappen te doen. Wil jij je voeding aanpassen en gezonder eten? Wij helpen je op weg. Met de tips in dit artikel kun je een mooie start maken met een gezondere levensstijl.

80/20 regel

Als je al meerdere keren geprobeerd hebt om gezonder te gaan eten, is de 80/20 regel je vast niet onbekend. De 80/20 regel houdt in dat je streeft naar 80% gezond eten, en 20% iets minder gezond. Je kunt tenslotte niet altijd supergezond eten, je zult ook zo nu en dan wel eens een cheat day hebben waarbij je op een dag wel eens een snack neemt. Ook als je bijvoorbeeld buiten de deur eet kun je niet altijd gezond eten. Als je deze regel in je achterhoofd houdt, ben je goed op weg.

Meer fruit en groenten

Dat fruit goed is voor je, wist je vast al. Als jij gezonder wilt gaan eten, is meer fruit dus een goede tip. Fruit bevat namelijk vezels, vitamines, mineralen: noem het maar op. Kies ervoor om bijvoorbeeld zo’n twee tot drie porties fruit op een dag te nemen. Fruit vult goed en zorgt er ook voor dat je minder snel trek hebt in nog iets extra’s. Je hoeft natuurlijk niet iedere dag hetzelfde fruit te kiezen, dit kun je afwisselen. Wil je veel variatie in je porties fruit? Wat je dan zou kunnen doen, is een fruitmand online kopen. Als je een fruitmand bestelt krijg je namelijk vaak veel verschillende soorten vers fruit en kun je dus iedere dag weer kiezen uit een lekker stuk fruit.

Niet alleen meer fruit is goed als je gezonder wilt gaan eten, dit geldt ook voor groenten. Groenten bevatten namelijk ook hele goede voedingstoffen, zoals bijvoorbeeld vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Het eten van groenten is dan ook zeker aan te raden als jij van plan bent gezonder te eten.

Goede en gezonde porties

Goede en gezonde porties

Niet alleen gaat het er natuurlijk om hoe gezond je eet, maar ook hoe veel je eet. Je kunt namelijk wel heel gezond eten, maar als je dan nog hele grote porties neemt schiet het nog niet echt op, zeker als jouw doel is om af te vallen door gezond te eten. Kies dus voor kleinere porties. Een vrouw heeft zo’n 2000 kcal nodig per dag en een man 2500 kcal per dag.

Suiker verminderen

Minder suiker, dat is al een grote stap richting het gezonder eten. We weten allemaal dat te veel suiker namelijk niet goed voor je is. Het is dan ook goed om jouw suikerinname te verminderen, zeker als jij weet dat je veel suiker binnenkrijgt. Denk aan snoep, koek, gebak, zoetigheid en frisdrank: hier zit veel suiker in. Als je dit iets vaker laat staan, zorg je er al voor dat je jouw suikerinname vermindert. Dat heeft een positief effect op gezonder eten!

Uiteraard zijn er nog veel meer tips om gezonder te gaan eten. Door deze tips op te volgen maak je in ieder geval alvast een goede start!