Menu
Gezondheid / Lifestyle

Online hoortest aanvragen maar hoe?

Veel mensen hebben nog nooit een hoortest uitgevoerd. Het gehoor is één van de vijf zintuigen en daarom is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Of jij nou gebruik maakt van een hoortoestel of niet: het is voor iedereen voordelig om zo nu en dan het gehoor te laten onderzoeken. Dit is mogelijk met een gehoortest, die tegenwoordig ook online is uit te voeren.

Wat houdt het in?

Bij VanBoxtel hoorwinkels kan jij een hoortest uitvoeren. De gehoortest bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste gedeelte van de hoortest bevat een zogenoemde audiogram, waarbij er geluid wordt afgespeeld op verschillende frequenties en sterktes. Het tweede gedeelte bevat een aantal woorden, waarbij er gevraagd wordt om deze te herhalen. Aan de hand van twee resultaten kan vervolgens worden vastgesteld of jouw gehoor in orde is. Mocht dit niet in orde zijn, dan wordt er samen met jou gekeken naar een passende oplossing en of jij eventueel een hoortoestel nodig hebt.

Waarom heb ik het nodig?

Vaak beseffen we ons niet hoe belangrijk ons gehoor voor ons is en hoe eventuele problemen op zijn te lossen door een hoortest uit te voeren. Daarom is het belangrijk dat problemen zo vroeg mogelijk worden opgespoord, om zo lang mogelijk van je gehoor te genieten. Enkele redenen voor het uitvoeren van zo’n test kunnen zijn:

  1. Het gehoor wordt geleidelijk slechter. De kans is dus groot dat ook jouw gehoor binnenkort slechter zal worden. Het is goed om hier op tijd van op de hoogte te zijn en naar oplossingen te zoeken.
  2. Horen is essentieel voor het behouden van sociale contacten. Bij eventuele gehoorproblemen is het mogelijk dat jij je sociale contacten minder goed kan onderhouden.
  3. Met een hoortest kan jij je volle hoorpotentieel benutten.

Kosten van een hoortest

Online hoortest

VanBoxtel hoorwinkels biedt jou een gratis hoortest aan. Bij VanBoxtel hoorwinkels kan iedereen een hoortest aanvragen en is een verwijzing van de KNO arts niet nodig. Je kan vrijblijvend een afspraak maken en hier zijn geen verplichtingen aan verbonden.

De juiste audicien kiezen

Het is erg belangrijk om de juiste audicien te kiezen wanneer je zorgen hebt over jouw gehoor en je geïnteresseerd bent in het afnemen van een hoortest. Bij VanBoxtel hoorwinkels zijn ze er van overtuigd dat ieder persoon uniek is en individuele behoeften heeft. Daarom helpen ze jou graag bij het uitvoeren van een online hoortest. Vervolgens wordt er een passende oplossing gevonden bij eventuele gehoorproblemen. Want alle details van het leven zijn het waard om gehoord te worden.