Welke schutting past het beste bij uw tuin?

Welke schutting past het beste bij uw tuin? artikel schuttingen

Een tuin hebben is natuurlijk geweldig en het is zeker ook fijn als u in uw eigen tuin privacy heeft. Om deze privacy te behouden kunt u ervoor kiezen om een schutting te plaatsen, maar welke schutting past het beste bij u? Hieronder leggen wij de verschillende soorten schuttingen uit die u kunt gebruiken voor het afschermen van uw tuin.

Welke schuttingen zijn er?

  1. Een houten schutting. Een houten schutting zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling voor uw tuin. Deze schutting is geschikt voor tuinen die zowel landelijk als modern zijn ingericht. De levensduur van uw schutting is afhankelijk van  het houtsoort die u kiest. Omdat de schuttingen buiten het soms zwaar te verduren hebben met het Nederlandse weer, is het verstandig om voor een stevige houtsoort te kiezen. Bij deze houtsoort kan gedacht worden aan aan waterproef houtsoort of aan hardhout, de keuze is aan u.
  2. Een betonnen schutting. Bij een betonnen schutting denkt u wellicht aan ongezelligheid en een kille uitstraling, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. Tegenwoordig kunnen deze schuttingen dankzij de afwerkingen, kleuren en vormen zorgen voor een hele andere sfeer. Het voordeel van deze schutting is dat het ontzettend stevig is en past bij verschillende soorten tuinstijlen. Daarnaast heeft deze schutting weinig onderhoud nodig.
  3. Een kunststof schutting. Tegenwoordig is het materiaal kunststof helemaal hip. Het materiaal wordt gebruikt voor hekwerken, schuttingen en panelen. Wanneer u aan plastic denkt, denkt u wellicht aan een ‘neppe’ uitstraling, maar niets is minder waar. Tegenwoordig kunnen de kunststofwerken diverse vormen, maten en kleuren bevatten waardoor dit effect verdwijnt.
  4. Een composiet schutting. In een Composiet schutting worden kunsthars en houtvezels met elkaar gecombineerd. Dit type schutting kent vele voordelen. De schutting heeft een natuurlijke uitstraling, splintert niet af of barst niet en het heeft geen onderhoud nodig. Het materiaal is daarentegen gevoeliger voor krassen en het kan zijn dat er natuurlijke kleurverschillen zijn. Deze schuttingen kunnen kant en klaar worden geleverd, maar voor wie erg handig is, is het ook mogelijk om deze schuttingen zelf in elkaar te zetten.

Wij wensen u heel veel succes bij het uitzoeken bij de perfecte schutting voor eigen tuin!