Menu
Mannen / Relatie / Vrouwen

Man geintimideerd door aantrekkelijke vrouw

Maar liefst 91% van de Nederlandse mannen zegt moeite te hebben aantrekkelijke vrouwen aan te spreken. Dat blijkt uit een online enqu(ee)te onder bijna 10.000 bezoekers van de website www.datingdoctors.nl. 

 

Op de vraag of ze moeite hebben een aantrekkelijke vrouw aan te spreken, antwoordden meer dan 9.000 mannen ‘Altijd’ of ‘Meestal’. De overige mannen gaven aan daar weinig tot geen moeite mee te hebben. Het is vooral de aantrekkelijke vrouw die de man onzeker maakt, want op de vraag of ze moeite hebben een willekeurige vrouw aan te spreken, antwoordde slechts 50% bevestigend.

 

Circa de helft van de Nederlandse mannen heeft dus moeite vrouwen aan te spreken en maar liefst negen op de tien mannen hebben dit probleem bij aantrekkelijke vrouwen. Onthutsende cijfers en totaal onnodig, zegt vrouwenkenner en ‘liefdesarts’ De Alpha Man (een pseudoniem). “Mannen zijn onzeker en onnodig bang een blauwtje te lopen bij aantrekkelijke vrouwen”, vertelt hij. “Dat terwijl veel mooie vrouwen denken dat hun aantrekkelijkheid hun liefdesleven in de weg staat. Kun je nagaan. Ze worden maar al te graag benaderd. De legio bloedmooie vrouwen met zogenaamd minder aantrekkelijke mannen spreken boekdelen.”

 

Datingdoctor De Alpha Man is het brein achter verschillende datingsystemen en -methoden, en verzorgt jaarlijks tientallen workshops en seminars voor onzekere mannen. Hij verschijnt regelmatig in landelijke media en is de auteur van de bestseller Zelfvertrouwen met Vrouwen, waarin hij beweert dat elke man iedere vrouw kan verleiden. De negen op de tien mannen die moeite hebben mooie vrouwen aan te spreken, nodigt hij uit datingworkshops te bezoeken.