Menu
Relatie

Slechte seks voor kwart Nederlanders mogelijke reden voor beëindigen relatie

Voor een kwart van de Nederlanders is slechte seks met hun partner een mogelijke reden om de relatie te beëindigen. Dit is een van de conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld. Als de seks niet (meer) zo goed is, zijn vrouwen (24 procent) bijna net zo vaak als mannen (26 procent) geneigd de relatie te heroverwegen. De Nederlanders behoren hiermee tot de top 5 van alle onderzochte landen. De Duitsers zijn door slechte seks met hun partner het minst vaak geneigd hun relatie te heroverwegen (zeven procent beantwoordde de vraag met ‘ja’). Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van C-Date, caca-niqueis de grootste casual dating-site ter wereld. Tussen 18 augustus en 1 september 2011 zijn in elf landen (Nederland, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland) 5.760 mensen ondervraagd naar hun seksuele interesses en gedrag. Per land deden meer dan vijfhonderd respondenten mee aan het onderzoek. Zij gaven via een online vragenlijst hun voorkeuren door.

De belangrijkste conclusies van het onderzoek

  • 27 procent van de onenightstand of casual dates leidt tot een stabiele relatie.
  • Vijftig procent heeft weleens een casual date of seksrelatie gehad.
  • Zeventien procent gebruikt weleens een casual dating-site.

“Dit onderzoek geeft ons een goed beeld van het seksuele gedrag van mannen en vrouwen. Het is altijd fascinerend om te zien hoe behoeften en gedrag op dit gebied zich ontwikkelen”, zegt Aude Creveau, Senior PR Manager C-Date. “Casual dating geeft een invulling aan seksuele behoeften als onderdeel van het dagelijkse leven. Gewoon elkaar ontmoeten voor een avond en/of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes. Het is de moderne vorm van seksuele vrijheid die kan bijdragen aan een vol en rijk erotisch leven.”