Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

NOS wint strijd om uitzendrechten EK 2016

Het is de NOS gelukt om de uitzendrechten voor het Europees Kampioenschap in 2016 te bemachtigen. De omroep heeft naast de rechten voor de televisie, ook de radio rechten binnen. De NOS maakt het nieuws woensdag zelf bekend.

 

Het toernooi dat wordt gehouden in Frankrijk zal bestaat uit 51 wedstrijden die allemaal live bij de NOS te horen en te zien zijn. Daarnaast is het toernooi ook te volgen via internet, mobiele telefoons en tablets.

 
EK Hoort op de publieke omroep
Jan de Jong die namens de NOS de onderhandelingen leidde, is blij dat de NOS opnieuw in staat is om zo’n groot sportevenement uit te zenden. ‘Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen. En in 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden. De NOS probeert dat te voorkomen.’

 
Eredivisie of Champions League
Binnenkort gaat de NOS ook onderhandelen om de rechten van de Eredivisie of de UEFA Champions League te verlengen. Beide worden nu ook al uitgezonden bij de publieke omroep maar het is vanwege de bezuinigingen niet meer mogelijk om beide te blijven uitzenden.