Menu
EK 2012 / Mannen / Sport / Uitgelicht / Voetbal

De wedstrijd die geen wedstrijd is

Vandaag staat in de Alianz Arena in München het bizarre duel tussen het Nederlands elftal en Bayern München op het programma. Het duel komt voort uit het conflict tussen de KNVB en de leiding van de Duitse club over de langdurige blessure van Arjen Robben.

 

De Duitsers legde de schuld volledig bij Nederland maar KNVB directeur Bert van Oosterveen hield zijn poot stijf en weigerde te betalen. Na lang overleg werd er gekozen om een oefenwedstrijd te spelen waar Bayern München dan de inkomsten van mag houden. Contractueel werd vastgelegd dat Arjen Robben bij het Nederlands elftal “moet” meedoen en ook Bayern speelt met de Duitse internationals die volgende maand op het EK ook tegen Nederland zullen uitkomen.

 

Belachelijke datum
Toen er werd besloten om een oefenwedstrijd te spelen was het nog niet bekend dat Oranje en Duitsland bij elkaar in dezelfde EK poule zouden zitten. Maar dan nog is het natuurlijk onbegrijpelijk dat er voor deze datum werd gekozen, zo kort voor het toernooi. Waarom is de wedstrijd niet in de winterstop afgewerkt of een jaar vooruit geschoven? Bayern München is een gezonde club dus zo hoog zal de geldnood nu toch ook niet zijn.

 

Voorproefje voor EK duel?
Het duel werd natuurlijk pas echt belachelijk toen Nederland en Duitsland aan elkaar gekoppeld werden voor het komende EK. Bayern München kent een groot aantal Duitse internationals en Bondscoach Joachim Löw zit ook totaal niet op dit duel te wachten. Löw heeft alleen geen enkel middel om er iets tegen te doen omdat het contract er nu eenmaal ligt en daar is niks meer aan te doen. Maar het zou dus zomaar kunnen dat één of meerde Duitse internationals vanavond geblesseerd raken en daardoor het EK missen, wat voor Duitsland natuurlijk een ramp zou zijn.

 

Ook Duitsers zetten vraagtekens bij duel
Hoewel Nederland al die tijd al tegen de oefenwedstrijd was, zagen de Duitsers het lange tijd wel zitten. De rivaliteit is nog altijd enorm groot en elke kans om de Nederlanders op hun plek te zetten wordt door de Duitsers met twee handen aangegrepen. Maar, ook bij de Duitsers is het goede gevoel bij de wedstrijd omgeslagen na het verliezen van de Champions League finale, afgelopen zaterdag tegen Chelsea. De mensen binnen Bayern die verantwoordelijkheid zijn voor deze wedstrijd lieten ook al weten dat ze eigenlijk niet weten waarom deze wedstrijd juist nu afgewerkt moet worden.

 

Ook kaartverkoop valt tegen
Al met al zal het een aparte avond worden. Nederland zal niet met zijn sterkste opstelling spelen en de tweede helft beloofd dan ook een groot wissel festijn te worden. Er werden tot gister pas 20.000 kaarten verkocht en ook dat is een grote teleurstelling. De wedstrijd telt ook niet als interland omdat het om een club tegen een land gaat.