Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Groepsfase Champions League ten einde

Aan de groepsfase van de Champions League is deze week een einde gekomen. Het miljoenenbal dat geldt als de meest lucratieve voetbalcompetitie kende opnieuw een aantal grote verrassingen. Dat geld niet alles zegt bleek maar weer want de Engelse grootmachten Chelsea en Manchester City wisten beide de groepsfase niet te overleven. Ook Ajax kwam de groep niet door maar dat is gezien de begroting en de tegenstanders in de “poule des doods” niet zo gek.

 

Ajax is de enige Nederlandse club die ook na de winterstop nog in Europa zal uitkomen. De Amsterdammers verloren twee keer van Real Madrid en twee keer van Borussia Dortmund maar pakte wel vier punten tegen de Engelse Landskampioen Manchester City.
Geld is niet alles
Grootmachten als Manchester United, Arsenal, AC Milan, Bayern München, Barcelona en Paris Saint Germain
deden wel wat van hen verwacht werd. De Champions League winnaar van vorig seizoen deed dat duidelijk niet. Nog nooit kwam de titelhouder niet door de groepen maar zoals u misschien wel weet moet voor alles een eerste keer zijn. Chelsea zat welliswaar in een sterke groep met Juventus en Shakhtar Donetsk en ook is de Londense club een nieuwe weg ingeslagen. Toch had de ploeg gewoon bij de eerste twee moeten eindigen gezien de spelers en het kosten onder meer manager, Roberto Di Matteo, zijn baan.
Hartstochtelijke Schotten
Celtic is zonder meer de grootste verrassing bij de laatste zestien. De Schotse ploeg die zich zo kranig verweerde in de beide confrontaties met FC Barcelona eindigde als tweede achter de Spaanse grootmacht. Het had ook nog zomaar mis kunnen lopen want Barcelona trad zelf in de laatste wedstrijd tegen Benfica aan met een b-elftal. Benfica kreeg genoeg kansen maar faalde hopeloos in de afwerking. Barcelona speelde zelfs nog tien minuten met tien man omdat de ingevallen Lionel Messi, geblesseerd van het veld ging.

 

Dit zijn de zestien ploegen die op 20 december de koker in zullen gaan voor de loting.

 

A Paris Saint-Germain Porto
B Schalke 04 Arsenal
C Málaga Milan
D Borussia Dortmund Real Madrid
E Juventus Shakhtar Donetsk
F Bayern Munich Valencia
G Barcelona Celtic
H Manchester United Galatasaray