Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

EK2012 De kanshebbers: Duitsland

Op weg naar het Europees Kampioenschap nemen we een kijkje bij de ploegen die volgens de kenners een kans maken op de eindoverwinning in Polen en Oekraïne. Vandaag is het de beurt aan Duitsland. Onze Oosterburen zijn volgens vele één van de topfavorieten om het EK te winnen. De Duitsers hebben veel kwaliteit en laten ieder toernooi weer zien dat ze beschikken over de juiste instelling.

 

Twee jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika speelde Duitsland ook leuk voetbal maar toen kwam de ploeg van Joachim Löw, Spanje tegen in de halve finale. De Spanjaarden bleken voetballend een maatje te groot maar het was uiteindelijk Carlos Puyol die het enige doelpunt uit een corner scoorde.

 

Kwalificatie
Duitsland had absoluut geen probleem om zich te plaatsen voor het toernooi dat over negen dagen begint in Polen en Oekraïne. Onze grootste rivalen speelde tien wedstrijden die allemaal gewonnen werden wat een record opleverde. Nog nooit wist een Duitse nationale ploeg alle kwalificatiewedstrijden te winnen. Vooral de omschakeling van de mannen van Löw bleek een ijzersterk wapen waar ook de nummer twee in de poule, Turkije zich twee maal op stuk beet.

 

Sterspeler
De Duitse selectie beschikt over erg veel kwaliteit. De meeste spelers komen van Bayern München maar de door ons uitgekozen sterspeler verdient zijn geld bij Real Madrid. Mesut Özil, blinkt sinds zijn doorbraak tijdens het WK in Zuid-Afrika, wekelijks uit bij de koninklijke in Spanje. Zijn fantastische techniek en inzicht maken hem één van de betere middenvelders ter wereld. Duitsland gaat een Özil in vorm zeker nodig hebben want hij is de aangewezen persoon om het spel te verdelen.

 

Revanche
Duitsland is er klaar voor. Aan de kwaliteit van de spelers zal het niet liggen. De vorm was misschien niet altijd top bij spelers als Schweinsteiger en Müller dit jaar maar daar hebben meer landen mee te maken. wat is vorm? Het blijven goeden voetballers en ze hebben wat goed te maken na het toernooi van twee jaar geleden. De Bayern München spelers zijn helemaal gebrand op revanche. Na het mislopen van de landstitel en het verliezen van de Champions League finale moet het EK koste wat kost gewonnen worden om het seizoen weer helemaal goed te maken.

 

Conclusie:
Het echt werk begint voor Duitsland al meteen in de groepen waar het uitkomt tegen Portugal, Nederland en Denemarken. Als die groep wordt doorgekomen neemt Duitsland het in de kwartfinale op tegen Polen, Griekenland, Rusland of Tsjechië en ook dat moet zeker te doen zijn. Wat er vanaf de halve finale gaat gebeuren is onmogelijk te voorspellen omdat dat ook te maken heeft met de resultaten uit de andere groepen. Eén ding is zeker. Duitsland heeft de kwaliteit, de mentaliteit en de ervaring om het toernooi te winnen.