Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Engeland met Hodgson naar het EK

De Engelse voetbalbond heeft Roy Hodgson benoemd tot bondscoach van de Nationale voetbalploeg.

 

De manager die nog wel het seizoen afmaakt bij West Bromwich Albion volgt de Italiaan Fabio Capello op die een aantal maanden geleden opstapte naar een meningsverschil met de bond. De 64-jarige Hodgson tekent een 4-jarig contract en zijn eerste klus wordt het EK in Polen en Oekraïne dat volgende maand begint.

 

Wereldburger
Hodgson had eerder als bondscoach Zwitserland, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten onder zijn hoeden. Als clubtrainer was de Engelsman in de jaren 90 trainer het Italiaanse Internazionale. Sinds 2007 is Hodgson weer actief in Engeland. Hij begon als trainer van het Londense Fulham maar in 2010 vertrok hij naar Liverpool, om daar vervolgens naar een half jaar alweer ontslagen te worden. Niet veel later volgde de aanstelling bij West Bromwich Albion waar hij nog steeds werkzaam is en het seizoen ook zal afmaken.

 

EK komt eraan
Het EK wordt zeker geen gemakkelijke klus. Engeland is ingedeeld in groep D met gastland Oekraïne en Zweden en Frankrijk. De Three Lions hebben het de laatste jaren structureel lastig op de eindtoernooien. Hoewel de ploeg altijd kan beschikken over een groep spelers die wekelijks actief is in een van de sterkste competities van Europa komt het er tijdens een toernooi zelden uit.

 

Nog nooit goud voor de Lions
Engeland wist het Europees Kampioenschap nog nooit te winnen en ook komende zomer zal dit een vrijwel onmogelijke opgave worden. Landen als Spanje, Duitsland en Nederland beschikken over simpelweg meer kwaliteit en de Engelse zullen uit een ander vaatje moeten tappen. De nieuwe bondscoach kan zijn borst dus nat maken.