Menu
Beauty / Vrouwen

Dagcrème voor elke huid een passend product

 

Je hebt heel veel soorten dagcrème, maar hoe weet je welke jouw huid nodig heeft? Iedereen heeft namelijk een ander soort huid en gelukkig is er voor elke huid een passend product. Wanneer je structureel smeert, zal je merken dat je huid op de langere termijn veel zachter en dus stralender zal zijn. Maar wat is eigenlijk de functie van een dagcreme?

 

 

 

 

 

Herstel
Dagcrèmes beschermen de huid gedurende de dag tegen allerlei invloeden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld UV straling zijn, maar ook tegen de luchtverontreiniging die de afgelopen jaren extreem is toegenomen. Smeer elke ochtend voordat je gaat make-uppen een dun laagje op je gereinigde huid en laat dit even intrekken. Wanneer daarna je make up gaat aanbrengen zal je merken dat deze ook veel beter blijft zitten gedurende de dag. De dagcreme werkt vooral beschermend tegen veroudering, vervuiling en tegen  een ophopingen van talg.

Fabeltje
Het is een fabeltje dat je alleen dagcrème nodig hebt wanneer je last hebt van een droge huid. Evengoed mensen met een vettige huid kunnen het beste maar wel smeren met een passende crème. Deze crèmes brengen je huid in balans.

Normale huid
Bij een normale huid zijn de poriën fijn. De huid zelf is soepel en goed doorbloed. Ze vertoont geen vette, noch droge huidzones. Ze is egaal en heeft veerkrachtig huidoppervlak. De porien zijn zichtbaar, maar onopvallend. Deze huid komt eigenlijk alleen voor bij jonge mensen en heeft dus geen last van verslapping en rimpeltjes.

Doordat deze huid eigenlijk eigenlijk weinig problemen geeft, wordt de verzorging door veel mensen achterwegen gelaten. Toch is het van groot belang ook deze huid te verzorgen om veroudering tegen te gaan.

Vette huid
Een vettige huid heeft teveel talgproductie. Deze overtollige talg wordt afgescheiden en daardoor gaat je huid glimmen. De kans op puistjes en mee-eters is hierdoor groot omdat de porien groot en zichtbaar zijn.

De functie van een dagcreme is in dit geval het kalmeren van de huid en het zorgen dat het glimmen minder wordt. Het voordeel van een vette huid is wel, dat deze minder snel veroudert dan andere huidtypen.
Het is belangrijk dat je geen agressieve zeepproducten gebruikt, maar kies liever voor een antibacteriële lotion.

Droge huid
De droge huid heeft een tekort aan vet en aan vocht. Door dit tekort aan vet wordt de huid rood, gevoelig of jeukerig en beschadigd daardoor snel.

De huid heeft een fijne structuur en lijkt wat doorzichtig en vlekkerig. De meest voorkomende oorzaak van een te droge huid is tegenwoordig het overmatig douchen.
Een dagcreme helpt mee met het herstel van de huid. Door de oppervlakte van de huid met een beschermende vette crème in te wrijven, wordt de huid weer soepel en zacht.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid is een huid die sterker reageert op prikkels van buitenaf dan een normale huid. De gevoelige huid is dun en/of fijn van structuur en reageert snel op hitte en kou, verbrandt snel en heeft snel last van wind en kou. De huid voelt droog aan en geeft vaak snel allergische reacties. Verzorg de huid dagelijks met natuurlijke aloë-vera gebaseerde gels en crèmes, zodat de huid kan genezen. Aloë-vera is bekend voor zijn genezende en verjongende eigenschappen. Het helpt de huid nieuwe huidcellen aan te maken en de oude te verwijderen.

Verouderende huid
De verouderende huid verliest aan elasticiteit, is dunner dan normaal en voelt slap en droog aan. Doordat de huid sneller vocht verliest, voelt de huid ruw aan en er kan sprake zijn van kloofjes, pigmentvlekjes en schilfers.

Je hebt voor deze huid een product nodig die helpt om de huid te verstevigen, de vochtbalans te hersellen, veroudering tegen te gaan en rimpels te verzachten.
Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan zonlicht.
Daanaast heeft roken ook een zeer slechte invloed op de verouderende huid.

Gemengde huid
Een gemengde huid bestaat uit twee zones: de wangen en de T-zone (neus, kin en voorhoofd). De wangen voelen vaak droog aan, terwijl het midden van je gezicht is glimt en verwijde porien heeft. Aan de andere kant is de huid droog tot normaal op andere zones zoals bijvoorbeeld de wangen. De gemengde huid is lastig te behandelen, omdat dit huidtype moeite heeft met crèmes die bedoeld zijn voor alleen vette of de alleen droge huid. Een gemengde huid moet worden gevoed en gehydrateerd zonder dat de vette delen nog vetter worden en dat doe je met een speciale crème die geschikt is voor de gemengde huid.