Menu
Sport / Uitgelicht

Wie zijn de beste sporters van Nederland 2012?

De nominaties voor de prijzen van beste sporters van Nederland zijn bekend gemaakt. Bij de mannen gaat de strijd tussen schaatser Stefan Groothuis, surfer Dorian van Rijsselberge en turner Epke Zonderland·

 

Bij de vrouwen behoren zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenster Marianne Vos, Zeilster Marit Bouwmeester en dressuuramazone Adelinde Cornelissen tot de kanshebbers. De sprinters van het Nederlands estafetteteam 4x 100m atletiek, de hockeydames en de 4x100m estafettezwemsters zijn genomineerd in de categorie, sportploeg van het jaar.

 

Coach en talent
Bij de coachen zijn Max Caldas (hockey), Daniël Knibbeler (turnen) en Jacco Verhaeren (zwemmen) de kanshebbers. BMX-ster Laura Smulders, atleet Tim Dekker en motorcrosser Jeffrey Herlings maken kans op de prijs van talent van het jaar.

 

Gehandicapte sporter
In de categorie, gehandicapte sporter van het jaar zijn tien sporters genomineerd. Marjolein Buis (rolstoeltennis), Marc Evers (zwemmen), Kathrin Goeken en Kim van Dijk (wielrennen), Mirjam de Koning (zwemmen), Marlou van Rhijn (atletiek), Michael Schoenmaker (zwemmen), het Sonar zeilteam, Lisette Teunissen (zwemmen), Esther Vergeer (rolstoeltennis) en Kelly van Zon (tafeltennis) maken ontvingen allemaal een nominatie.

 

De winnaars worden op 18 december bekend gemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala.