Menu
Overig / Sport / Uitgelicht

Bikini niet meer verplicht voor beach volleybalsters

De Internationale beachvolleybalvereniging heeft besloten om de verplichte bikini tijdens een wedstrijd af te schaffen. Toch zouden de meeste volleybalsters zich erg goed voelen in hun mini outfitje. 

 

Het gaat erg goed met de beachvolleybal sport. Vooral in de landen waar religie een kleine rol speelt wordt de sport veel uitgeoefend. Voorheen waren de regels op de outfit erg strikt. Zo moesten de meiden een minuscuul broekje aan van 7 centimeter. Binnenkort mogen de volleybalsters ook een broekje dragen die 3 cm boven de knie zit. Ook het hemdje erboven hoeft niet meer super kort en strak te zitten. Ze mogen straks ook een gewoon t-shirt dragen.

 

Waarom deze verandering?

 

Met deze vernieuwing komt de Internationale beachvolleybalvereniging, om de religieuze landen tegemoet te komen. ‘We wilden rekening houden met atletes die door de strenge kledingvoorschriften in hun land niet konden deelnemen aan grote toernooien. Die religieuze of ethische bezwaren hebben we nu weggenomen’, aldus de vereniging. Of deze richtlijn ook echt veel veranderingen gaat brengen is nog maar de vraag. Veel beachvolleybalsters vinden het heerlijk om deze bikinioutfit te dragen en zullen dit dan ook niet gauw veranderen.