Menu
Mannen / Sport / Uitgelicht / Voetbal

Manchester kleurt blauw

Voor het eerst in 44 jaar is het Manchester City weer eens gelukt om kampioen te worden in Engeland. Vorig seizoen won de ploeg, die onder leiding staat van Roberto Mancini, al de FA cup maar dit jaar werd dan eindelijk die felbegeerde Premier League naar het blauwe gedeelte van Manchester gehaald.

 

Makkelijk ging het allerminst. City stond vlak voor het einde van de wedstrijd zelfs nog met 1-2 achter en dat terwijl het al geruime tijd met een man meer speelde. Joey Barton, die door vele wordt gezien als de grootste gek van de Premier League misdroeg zich weer eens opzichtig wat hij natuurlijk moest bekopen met een rode kaart. Zelfs na het zien van de rode prent, ging Barton door en schopte hij Sergio Aquero van City tegen de grond. Later gaf Barton aan dat hij dit deed om ook iemand van City een rode kaart aan te naaien. Gelukkig bleven de City spelers kalm en scoorde ze zelfs in de laatste 3 minuten van de extra speeltijd nog twee doelpunten.

 

Stad kleurt eindelijk eens blauw
Door de twee o zo belangrijke doelpunten in de extra tijd ging de titel eindelijk eens naar het blauwe gedeelte van de stad. Het gedeelte dat al zo lang de pesterijen van het rode gedeelte moet ondergaan. Manchester United is een van de grootste clubs van de wereld maar ondanks het bijna winnen van de titel kende de ploeg die onder leiding staat van Sir Alex Ferguson een pover seizoen. De club overleefde de groepsfase van de Champions League niet en in de FA cup werden de Mancunians uitgeschakeld door Crystal Palace dat niet eens in de Premier League speelt.

 

Tevez, gaat te ver tijdens huldiging
Gister was de huldiging in Manchester en ruim 100 duizend mensen gingen de straat op om hun geliefde ploeg aan te moedigen. De ploeg die maar liefst 44 jaar moest wachten op een “echte” hoofdprijs. 44 jaar deed het pijn. De pijn van de vernedering van de grote rode broer, maar deze keer is het beurt aan blauw om te juichen. Natuurlijk ging de huldiging niet zonder relletje. Voormalig United speler Carlos Tevez raakte in opspraak omdat hij boven op de bus een spandoek liet zien met daarop de tekst “Rip Fergie”. Fergie is de bijnaam van de manager van Manchester United en heel Engeland reageerde furieus. Tevez die met ruzie bij United wegging probeerde zijn oud trainer op deze manier terug te pakken. Sir Alex had zelfs gezegd dat zolang hij zou leven City nooit kampioen zou worden met Tevez in de ploeg. City werd zondag dus wel kampioen, Met Tevez in de ploeg dus vandaar het spandoek dat de Argentijn waarschijnlijk op een aardige schorsing zal komen te staan.

 

Honger naar meer
Manchester City heeft in de afgelopen jaren laten zien dat een kampioenschap in Engeland zeker te koop is. Honderden miljoen werden uitgegeven en de ploeg beschikt over een selectie met louter topspelers. Nu de Premier League is gewonnen wel de club ook succes behalen in de Champions League. Afgelopen jaar kamen de Citizens, net als buurman United de groepsfase niet eens door. Dat zal komend seizoen dus anders moeten en om daar zeker van te zijn zal de steenrijke eigenaar vast weer wat miljoenen op tafel leggen om nog meer topspelers aan te trekken.