Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

De gekste momenten van afgelopen voetbalseizoen

Voetbalseizoen 2011-2012 was weer eens een seizoen met veel maffe momenten. Hieronder staan de gekste momenten voor u op een rijtje:

 

Bekerwedstrijd Ajax-AZ

Herkent u de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ voor de winterstop nog? Ajax stond met 1-0 voor toen er opeens een Amsterdamse supporter het veld op kwam en naar de keeper van AZ (Esteban) rende. Esteban had de supporter net optijd aan zien komen rennen en trapte de fanatieke supporter van Ajax naar de grond. Voor de zekerheid gaf de keeper van AZ de hooligan nog een paar trappen na. AZ voelde zich die wedstrijd niet meer veilig en de KNVB gaf ze groot gelijk. Het duel werd later opnieuw gespeeld maar toen alleen nog maar voor kinderen. AZ won de wedstrijd met 2-3 en ging door na de bekerfinale.

 

Striptease show John Guidetti

Ook de striptease show van John Guidetti (Feijenoord) blijft iedereen nog lang bij en vooral de Feijenoord supporters. De geweldige Zweedse voetballer sprong er in elke wedstrijd met kop en schouders bovenuit en scoorde in bijna elke wedstrijd. Totdat hij tegen RKC een flinke blunder maakte. In de slotfase van de wedstrijd scoorde hij een penalty en trok vervolgens zijn shirt uit. Hij had er niet over nagedacht dat hij die wedstrijd al geel had gehaald, daarom kreeg de Zweed rood. De gevolgen waren zwaar, zo wonnen de Waalwijkse voetballers de wedstrijd en Guidetti kon niet meedoen met de volgende wedstrijd tegen PSV.

 

”Kampioenswedstrijd”

Dries Mertens slaagde erin om een keer anders tegen de journalisten te praten in plaats van de clichés die meestal verteld worden door de voetballers na de wedstrijd. Zo vertelde hij eind februari de ”kampioenswedstrijd” te hebben gespeeld tegen Feijenoord. Prompt bakte PSV er wekenlang niets meer van en kampioen werd de Eindhovense club al helemaal niet. Deze uitspraak zal hem altijd blijven achtervolgen.

 

”Wij gaan Europa in!”

Aan het einde van het seizoen 2011-2012 was er nog iets zeer opvallendst ter sprake; de laatste wedstrijd tussen SC Heerenveen en Feijenoord. SC Heerenveen mocht tegen Feyenoord winnen of verliezen om Europees voetbal te halen, maar niet gelijk spelen. Iedereen wist van te voren al wat de uitslag zou worden. Heerenveen kwam met 1-0 voor, maar toen het 1-1 werd veranderde dat al snel naar 1-2 voor Feijenoord. Het hele stadion stond op zijn kop en de Friezen zongen: ”We gaan Europa in!, We gaan Europa in!”.