Menu
Sport / Uitgelicht

New York Giants pakken Super Bowl

De New York Giants hebben vannacht in Indianapolis de 46ste editie van de Super Bowl gewonnen.

 

In de traditionele afsluiting van het American football-seizoen versloeg de ploeg uit New York de New England Patriots met 21-17. De Giants, die bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan hadden gekeken wisten in de laatste minuut van het duel toch nog toe te slaan en daarmee de belangrijkste American football prijs binnen te slepen.

 

Troostprijs

 

De finale leverde voor de ploeg uit Massachusetts nog wel een bijzonder record op. Patriots quarterback, Tom Brady stelde Aaron Hernandez in staat om een touchdown te maken. Voor de zestiende keer achter elkaar bereikte een pass van Brady een speler die daarna scoorde. Het ouwe record stond sinds 1990 op naam van stond Joe Montana, van de San Francisco 49ers die altijd Brady’s grote idool was.

 

Kijkcijfer record

 

Voor de New York Giants betekende het de vierde Super Bowl in de geschiedenis van de club. In 1986, 1990, en 2007 was de ploeg ook uit de “big apple” ook al de sterkste. De Super Bowl is de laatste jaren ook steeds meer uitgegroeid tot een commerciële happening. Televisiezender FOX die in Amerika de rechten bezit wist vandaag te melden dat er 111 miljoen mensen hadden gekeken wat ook een record opleverde. De Super Bowl finale van vorig jaar trok “slechts” 106,5 miljoen kijkers.

 

Queen of Pop Madonna was dit jaar ingeschakeld om de halftime show voor haar rekening te nemen.