Menu
Lifestyle / Relatie / Uitgelicht

Omgaan met de ex van je lief

Een van de lastige dingen binnen een relatie zijn de exen. In jouw ogen die vervelende persoon die jouw lief pijn heeft gedaan. Maar daarentegen ook die persoon die jou zo onzeker maakt. Hoe moet je met zijn of haar ex omgaan? Dat is de vraag!

Bij veel relaties zijn er altijd wel een aantal exen in het spel. Helaas houden veel mensen zich hier te veel mee bezig. Jij bent vast ook erg benieuwd naar de ex van je vriend. Is ze mooier dan jij? Is ze slanker? Dit zijn veel vragen die je bezig kunnen houden en waar je enorm in kan doordraaien. En dit zijn juist de vragen die je jezelf niet moet stellen. Wel moet je jezelf afvragen waarom jullie eigenlijk samen zijn! Wat ziet hij in jou? Hij is namelijk niet voor niets jouw geliefde! Denk dus niet teveel aan die vervelende exen, want nu ben jij in het spel en dat is belangrijk!

Vergeet niet dat hij of zij speciaal voor jou heeft gekozen! Ben je erg onzeker? Vraag aan je liefje waarom hij jou zo sexy vindt of waarom zij jou heeft gekozen! Een mens heeft nu eenmaal complimentjes nodig en af en toe mag je daar best eens om vragen. Vraag hem of haar alleen niet een vergelijking te maken met jou en zijn of haar ex. Dit valt niet te vergelijken. Jij bent tenslotte toch een heel uniek persoon? Ga na wat je grootste angst is. Waarom maakt haar ex je zo onzeker? Ben je bang dat ze met hem vreemdgaat? Ben je bang dat ze zijn ‘six-pack’ mooier vindt dan jouw ‘blubberbuik’? Als je erachter bent waarom je die ex zo lastig vindt, bedenk dan of het reëel is.

Misschien vindt jij je buik wel lelijk maar heeft zij veel liever een zacht en warm buikje dan zo’n harde buik met blokken. Praat er eens met elkaar over, zo weet je zeker of je je druk moet maken of niet. Probeer ook bij jezelf te kijken waarom die ex zoveel indruk op je maakt. Heb je in het verleden misschien ook te maken gehad met exen? Is je voormalige vriend(in) toch weer terug gegaan naar zijn of haar exvriend(in)? Als je hier achter komt weet je ook of je misschien hierover moet praten met je lover. Zo kan hij of zij zich een beetje inleven in jouw positie en er wat rekening mee houden. Kijk wel uit dat ‘de ex’ niet een té grote rol gaat spelen binnen jullie relatie. Die angst om hem of haar kwijt te raken kan in het meest extreme geval er zelfs voor zorgen dat je hem of haar kwijtraakt!

Het komt ook wel eens voor dat jouw vriend en zijn ex met een vriendschap uit elkaar zijn gegaan. Met als gevolg dat ze af en toe met zijn tweetjes gezellig een avondje de kroeg in duiken. Heel leuk en aardig, maar dat is nou net niet wat jij wilt! Maak hier duidelijke afspraken over. Vaak zie jij dingen helemaal anders dan je partner. Bespreek waarom jij het niet prettig vindt om hem in de kroeg te zien met zijn ex. Wil hij haar toch graag als vriendin houden? Stel dan eens voor om met zijn drieën te gaan of nodig haar eens uit bij jullie thuis. Meer lezen over gelukkig zijn in relaties?

En blijf van elkaar genieten: beloon jezelf en je lief door een lekker dagje verwennen te boeken!