Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Opnieuw kanker voor Barca trainer Vilanova

Het mag bij FC Barcelona dan qua sportieve prestaties de afgelopen jaren voor de wind gaan, maar qua gezondsheidsproblemen zit het de club allerminst mee.

 

Eerst was daar het geval van Eric Abidal bij wie in 2011 een tumor in zijn lever werd geconstateerd. De Fransman, herstelde voorspoedig en kwam zelfs terug in het eerste elftal. In maart van dit jaar maakte de club bekend dat Abidal opnieuw geopereerd zou moeten worden omdat er weer problemen met zijn lever waren ontstaan. Het was zijn neef die een lever afstond en die in mei overgezet werd naar het lichaam van de Fransman.

 

Eerst Abidal toen Tito
2011 Was ook het jaar waarin kanker werd geconstateerd in de speekselklieren van Tito Vilanova, destijds nog assistent trainer van Pep Guardiola. Omdat er destijds erg rustig met de berichtgeving is omgesprongen zijn er veel mensen die helemaal niet wisten waarom Tito zo lang afwezig was op de Catalaanse bank. Uiteindelijk herstelde de rechterhand van Pep, kreeg hij groen licht van de doktoren en werd hij zelfs de hooftrainer van de huidige koploper van Spanje.

 

Dubbel pech
Tot overmaat van ramp kwam het nieuws gister naar buiten dat er bij Tito Vilanova opnieuw kanker is geconstateerd in de speekselklieren. Het is zelfs zo ernstig dat hij vanavond direct wordt geopereerd en zijn taken worden voorlopig overgenomen door Jordi Roura. Binnen Barcelona, twijfelt niemand eraan dat Tito snel zal terug keren. Na de operatie van vanavond volgt een periode van chemotherapie en bestraling.

 

Nog één wedstrijd in 2012
Jordi Roura die normaal als assistent van Tito fungeert zal aankomende zaterdag tijdens de laatste wedstrijd van Barcelona, dit kalenderjaar op de bank zitten. De nummer één van de Primera Division neemt het op tegen Real Valladolid, maar zal ongeacht het resultaat als koploper de winterstop ingaan.

 

De foto met daarop Tito Vilanova en Jordi Roura is afkomstig van FlickR en werd geupload door davidcuella.