Menu
Sport / Uitgelicht

Opnieuw waarschuwing voor Braziliaanse WK-organisatie

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de de Braziliaanse WK-organisatie opgeroepen zich druk te gaan maken om de circa half miljoen bezoekers die tijdens het Wereldkampioenschap in het land zullen zijn.

 

Secretaris Jérôme Valcke liet namens de FIFA weten dat voor de teams alles goed geregeld lijkt te zijn maar dat er nog te veel supporters zaken onduidelijk zijn. Hij waarschuwde dan ook dat de voetbalfans absoluut niet vergeten mogen worden. De grootste problemen hebben met de infrastructuur te maken. Zo zou het nog steeds onduidelijk zijn hoe de supporters de stadions in het Zuid-Amerikaanse land moeten bereiken.

 

Vooral de binnenlandse vliegverbindingen lijken problemen op te gaan leveren. Supporters moeten rekenen op lange reistijden en een extra overstap hier en daar is zeker niet uitgesloten. Vervoer via de weg, wat eveneens dagen kan duren is ook geen pretje. Ook het gebrek aan slaapplaatsen zit de FIFA niet lekker. Daardoor zouden supporters direct naar de wedstrijd weer moeten vertrekken. Valcke liet weten dat er een stadion is waar 45.000 mensen in kunnen, terwijl de stad maar een hotelcapaciteit heeft van 17.000. Het wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden in de zomer van 2014.