Menu
Mannen / Sport / Uitgelicht

Raymond van Barneveld sterkste in oranje finale

De Godfather van het Nederlandse darts heeft eindelijk weer een groot televisie toernooi op zijn naam weten te schrijven. Raymond van Barneveld was tijdens de finale, waarin hij uitkwam tegen landgenoot Michael van Gerwen, uiteindelijk met 16-14 de sterkste.

 

Van Gerwen die momenteel de beste Nederlander is op de wereldranglijst baarde afgelopen week opzien door legende Phil Taylor van het podium te blazen. Mighty Mike haalde zo’n hoog niveau dat hij na die overwinning direct als favoriet werd gezien voor de eindzege in Wolverhampton.

 
Barney terug aan de top
Op Raymond van Barneveld die al vijf jaar geen groot televisie toernooi meer had gewonnen had eigenlijk niemand meer gerekend. Achter de schermen is de Hagenaar de afgelopen maanden druk bezig geweest om vooral zijn dubbels te verbeteren en dat leverde hem afgelopen week een groot aantal prachtige finishes op. Barney die in de halve finale afrekende met Andy Hamilton en daarna dus in de finale van Gerwen versloeg liet zien weer helemaal terug te zijn aan de top van de darts-wereld.

 

Het winnen van de Grand Slam of Darts, waarin de beste spelers van de PDC en de BDO tegen elkaar uitkomen leverde Raymond van Barneveld 125.000 euro op. Runner-up Micheal van Gerwen mag de helft van dat bedrag op zijn rekening beschrijven.