Menu
Poker / Sport / Uitgelicht

Scott Seiver wint Premier League

Scott Seiver heeft gister de PartyPoker Premier League V op zijn naam geschreven. Het toernooi dat werd gehouden in het Montesino Casino in Wenen kende een sterk deelnemersveld en ook de finale tafel mocht er zeker wezen. Om aan het toernooi mee te mogen doen legde alle zestien deelnemers $125.000 in. In totaal bedroeg het prijzengeld $1.4 miljoen en voor de winnaar lag een half miljoen klaar.

 

De finale tafel kende meerdere grote namen zoals Sam Trickett, Patrik Antonius, Tony G, Phil Laak en de door vele gevreesde Tom Dwan. Sam Trickett was de eerste die de finale tafel moest verlaten. Eerst verloor Trickett een grote hand van Patrik Antonius en zijn laatste chips moest hij afstaan aan Daniel Cates.

 

Chipleader vroeg naar huis
Mathew Frankland was de volgende speler die moest vertrekken. Frankland begon de finale tafel nog als chipleader maar zijn pocket zevens hielden geen stand tegen de KQ van wederom Daniel Cates. Niet veel later was het Tom Dwan die zijn spullen kon pakken. De K6 van het internet fenomeen bleek niet goed genoeg tegen de pocket zevens van de uiteindelijke winnaar Seiver.

 

Pech voor G
Tony G, eindigde op de vijfde plaats na zijn AK preflop all-in tegen de AQ van Daniel Cates. Cates flopte zijn Q wat het einde van Tony G betekende. Patrik Antonius eindigde op de vierde plaats. De A9 van de Finse professional bleken niet sterk genoeg voor de vrouwen van Unabomber Phil Laak.

 

Top 3 finish voor Unabomber
Phil Laak was niet veel later zelf aan de beurt om het strijdtoneel te verlaten maar nam toch een respectabele $175.000 mee naar huis. De heads-up ging tussen Daniel Cates en Scott Seiver en duurde nog geen half uur. De beslissende hand ging opnieuw tussen pocket zevens, ditmaal van Daniel Cates en de KQ van Seiver. Het leek erop dat de zevens opnieuw zouden winnen maar op de river, hitte Scott Seiver toch nog zijn K, wat hem de hoofdprijs van $500.000 opleverde.

 

PartyPoker Premier League V Eindstand:

Plaats
1
2
3
4
5
6
7
8
Speler
Scott Seiver
Daniel Cates
Phil Laak
Patrik Antonius
Tony G
Tom Dwan
Mathew Frankland
Sam Trickett
Prijs
$500.000
$300.000
$175.000
$125.000
$100.000
$80.000
$65.000
$55.000